Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Switchblade


H " Λεπίδα" είναι ένα μικρό τηλεχειριζόμενο αεροπλάνο. Μοιάζει σαν παιχνίδι, αλλά είναι ...θανατηφόρο παιχνίδι. Κατάλληλο για τακτική αναγνώριση σε μικρές αποστάσεις και επίσης κατάλληλο για την προσβολή στόχου, αφού μετατρέπεται σε κατευθυνόμενο βλήμα και προσβάλει όποιον στόχο επιλέξει ο χειριστής.

Το βάρος του είναι σχετικά μικρό, δεν ξεπερνάει τα 2 κιλά και έχει πολύ εύκολο χειρισμό. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η εταιρεία κατασκευής η AeroVinmental, η οποία κατασκευάζει και άλλου είδους τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το γνωστό Raven, που πολύ πρόσφατα οι Αμερικανοί έδειξαν στους Ρουμάνους στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Δύναμης 11 Μαύρης Θάλασσας "Βlack Sea Rotational Force 11". Τί είναι αυτή; Αμερικανοί Πεζοναύτες που σταθμεύουν στη Ρουμανία από το 2010! Γιατί; Πολύ απλοϊκή ερώτηση και είναι περιττό ν' απαντηθεί!




Το "Switchblade" είναι αυτή τη στιγμή σε πειραματικό στάδιο αλλά όλο και κερδίζει έδαφος ειδικά στο χώρο των ειδικών δυνάμεων που προτιμούν όλα τα μικρά και φορητά τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη. Κυριολεκτικά τους ανοίγουν τα μάτια. Μπορούν να ανιχνεύσουν αθόρυβα εχθρικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες μέχρι και 15 χιλιόμετρα μακριά, να δώσουν ζωντανή εικόνα, στον χειριστή, να βιντεοσκοπήσουν, να φωτογραφίσουν, να αναγνωρίσουν δρομολόγια ημέρα και νύκτα με χρήση υπερύθρων ακτίνων αλλά και με θερμικές κάμερες. Αποτελούν άριστο βοήθημα για τη σχεδίαση αποστολών με τη συγκέντρωση και  προώθηση πολλών πληροφοριακών στοιχείων.

Στην περίπτωση του "Switchblade", γίνεται ένα βήμα πιο μπροστά. Μεταλλάσσεται σε οπλικό σύστημα πέρα από τις άλλες ιδιότητες. Προσφέρει ένα είδος "εγγύς αεροπορικής υποστήριξης". Πώς ακριβώς θα δουλεύει θα το δείτε πιέζοντας τον σύνδεσμο "Switchblade_Movie"  και περιμένοντας 30 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει το βίντεο.

 Δεν μου αρέσει και πολύ το σενάριο που έβγαλαν για το βίντεο, αλλά τέλος πάντων δίνει μια ιδέα.

Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.