Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι Κούρδοι πολεμούν



Την περασμένη εβδομάδα οι Κούρδοι αντάρτες κτύπησαν σε ενέδρα  στο Ντιγιαρμπακίρ τουρκική φάλαγγα και σκότωσαν 13 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν 7. Κατά την διάρκεια της προσβολής οι αντάρτες πέταξαν μάλλον  χειροβομβίδες, οι οποίες προκάλεσαν πυρκαϊά στην πυκνοδασωμένη περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να καούν οι Τούρκοι. Αναφέρθηκαν και 7 αντάρτες του ΡΚΚ νεκροί. Υπήρξε έντονη κινητοποίηση και αντίδραση εκ μέρους του τουρκικού στρατού χωρίς όμως αξιόλογο αποτέλεσμα.

Ο ανταρτοπόλεμος άρχισε πάλι για τα καλά. Οι μάχες μαίνονται στην περιοχή των Κούρδων του Ιράκ εδώ και 6 ημέρες. Η "μυστική" συμμαχία Τουρκίας-Ιράν που εκτιμώ ότι υπάρχει, εκδηλώνεται  με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Ιρανικού στρατού ο οποίος έχει εισέλθει κατά 2 χιλιόμετρα από τέσσερις κατευθύνσεις, μέσα στο κουρδικό Ιράκ.




Οι αντάρτες του PJAK  μιλούν για πάνω από 180 νεκρούς  Ιρανούς στρατιώτες φρουρούς της επανάστασης  και για πολλούς τραυματίες. Έχουν και αυτοί απώλειες αλλά πολύ μικρότερες, όπως λένε. Μάλιστα αναφέρεται ότι πολλοί στρατιώτες μεταξύ των Ιρανών μιλάνε άπταιστα τουρκικά. Είναι άραγε Ιρανοί;  Πολλά κουρδικά χωριά στην ορεινή μεθόριο  έχουν κτυπηθεί και εκκενωθεί ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονται. Οι Κούρδοι πολεμούν! Τακτικός στρατός δεν πρόκειται να τους στριμώξει ποτέ.

Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.