Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στολές παραλλαγής κατά ...παραγγελία!



Νέα τεχνολογία αρχίζει να παίρνει "σάρκα και οστά" στον τομέα των στολών παραλλαγής. Μετά την "multicam", εξελίσσεται η παραλλαγή που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη περιοχή επιχειρήσεων. Το προνόμιο αυτό θα το έχουν βέβαια κατά προτεραιότητα και ίσως κατ' αποκλειστικότητα οι μαχητές των ειδικών δυνάμεων.




Η "φιλοσοφία" είναι απλή  και η υλοποίηση όπως φαίνεται, εφικτή. Από τη στιγμή που καθορίζεται η περιοχή διεξαγωγής της ειδικής επιχείρησης, μεταξύ των άλλων πληροφοριακών στοιχείων που θα συλλέγονται, θα είναι και αυτό του "χρώματος" του χώρου. Με ειδικές φωτογραφικές λήψεις και με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού, θα βγαίνει σε ελάχιστο χρόνο η χρωματική σύνθεση της παραλλαγής που θα πρέπει να έχουν οι στολές του προσωπικού ειδικών δυνάμεων. το οποίο θα ενεργήσει για την εκτέλεση της αποστολής. 

Η ειδική και συγκεκριμένη αυτή χρωματική παραλλαγή θα εκτυπώνεται στις στολές, με τη μέθοδο "απ'ευθείας στο ένδυμα" (Direct to garment printing) με τη βοήθεια ειδικών ηλεκτρονικών εκτυπωτών και έτσι το προσωπικό θα τις φοράει κατά την διάρκεια των δοκιμών για την επικείμενη επιχείρηση και μέχρι το τέλος αυτής.


Η αρχή παραμένει πάντα η "προσαρμογή στο στόχο" μόνο που τώρα θα είναι για τις στολές πολύ συγκεκριμένη. Η εταιρεία κατασκευής της νέας φουτουριστικής τεχνολογίας,  είναι πολύ αισιόδοξη για την επιτυχία της. Ήδη έχουν παραχθεί ειδικά smartphones, που μετατρέπουν φωτογραφίες του επιλεγμένου χώρου σε σχέδιο χρωματικής παραλλαγής οπότε με άμεση αποστολή στον ενδιαφερόμενο αποδέκτη, ακολουθείται επίσης άμεσα η παραγωγή των στολών.

Η φαντασία δεν σταματά όμως εδώ. Προχωράει ακόμα πιο πολύ. Έχει αρχίσει και αναπτύσσεται, πειραματικά μέχρι στιγμής, η τεχνολογία κατασκευής ενδυμάτων και κατ' επέκταση στολών με ..ψεκασμό απ' ευθείας στο γυμνό σώμα! Το ξέρω ότι ακούγεται περίεργο και παράξενο, αλλά έτσι είναι. Αυτή τη φορά ένας Ισπανός είναι ο πρωτοπόρος σ 'αυτή την τεχνολογία





Το ρούχο είναι μονοκόμματο χωρίς ραφές  και μπορεί να βγεί, να πλυθεί και να ξαναφορεθεί. Προφανώς  θα μπορεί να παίρνει το χρώμα που επιθυμεί ο χρήστης! Τι άλλο θα δούμε και θ' ακούσουμε!

Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.