Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Νεοσύλλεκτοι στις Ειδικές Δυνάμεις της Κίνας



Βρισκόμαστε σε στρατιωτική βάση στο Chengdu πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan, νοτιοδυτικά της Κίνας. Εκεί είναι το Κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων ή τουλάχιστον σε ένα απ' αυτά.

Έχουν επιλεγεί 18 αξιωματικοί και οπλίτες για να συμμετάσχουν μαζί στην προκαταρκτική εκπαίδευση. "Από τώρα δεν έχετε όνομα και βαθμούς" τους φωνάζει ένας εκπαιδευτής. "Έχετε μόνο ένα κωδικό όνομα! Ποιο είναι αυτό;  Νεοσύλλεκτος!"  




Αρχίζει λοιπόν η σκληρή και απαιτητική εκπαίδευση με πρώτη και καλύτερη την μεταφορά μιας βάρκας που ζυγίζει κοντά στον τόνο!

Αυτό που μετράει δεν είναι η σωματική κόπωση με όλες τις κάμψεις, έλξεις, τρεξίματα, συρσίματα στις λάσπες, ανυψώσεις δοκαριών ή διελεύσεις εμποδίων ημέρα και νύκτα! Είναι η πάλη των συναισθημάτων! Όλα τα γυμνάσια αποβλέπουν στην χαλύβδωση της ψυχής και μετά του σώματος. Αποσκοπούν στην δημιουργία ομαδικού πνεύματος, δοκιμάζουν την γενναιότητα και το κυριότερο, είναι μία πάλη με τον βαθύτερο ανθρώπινο φόβο: τον θάνατο!




Αυτή είναι με απλά λόγια η φιλοσοφία της εκπαίδευσης των κινεζικών ειδικών δυνάμεων, όπως οι ίδιοι το θέτουν! Δεν απέχουν πολύ από τα δικά μας νομίζω!  Δείτε ένα σχετικό βίντεο.

Ανιχνευτής





                                       





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.