Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Η μοτοσυκλέτα των Ειδικών Δυνάμεων



Τον τελευταίο χρόνο, οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις ανακαλύπτουν ξανά το ...δίτροχο! Αρχίζουν στο Αφγανιστάν να απομακρύνονται από τα βαριά δυσκίνητα τεθωρακισμένα οχήματα και προτιμούν τα ελαφριά, ευκίνητα παντός τύπου καιρού και εδάφους οχήματα μάχης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι μοτοσυκλέτες. Προτιμούν Honda! Εσείς;

Για την κίνηση, χρησιμοποιούν το σύστημα "Christini AWD (All Wheel Drive)" δηλαδή κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αυτό το σύστημα επιτρέπει την ανάβαση και των πιο κακοτράχαλων πλαγιών με λάσπη ή χαμηλή βλάστηση, που σε μια συμβατική μηχανή θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα. Η διπλή κίνηση, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία, βελτιώνει σημαντικά την ισορροπία σε όλες τις επιφάνειες εδάφους.



Παράλληλα κάνει την οδήγηση πιο εύκολη και ξεκούραστη για τον οδηγό, ενώ επιτρέπει την γρήγορη κίνηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα! Το σύστημα διπλής κίνησης ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται με ένα απλό διακόπτη. Η ύπαρξη διπλής κίνησης δεν επηρεάζει την απόδοση της μηχανής, ενώ μεταφέρει την χαμένη απώλεια του τροχού που "σπινάρει" σε περίπτωση απλής κίνησης, 
στον άλλο τροχό της μηχανής αυτόματα! Περισσότερα μπορείτε να καταλάβετε στα βίντεο που ακολουθούν.

Το βάρος που προστίθεται με την διπλή κίνηση, είναι περίπου 7 κιλά ενώ η απώλεια ενέργειας, είναι μικρότερη του 1/10 hp. 

Η συντήρηση της μηχανής είναι εύκολη και απλή σε οποιοδήποτε περιβάλλον, γι' αυτό και προτιμήθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις!

Άλλωστε και οι Τάλιμπαν δουλεύουν πολύ με μηχανάκια και "ξεγλιστράνε" από τις παγίδες που τους στήνουν!

Μου θυμίζει τις σκέψεις που κάναμε 15 χρόνια πριν, όταν συζητούσαμε για μηχανές στις δικές μας μονάδες! Καλά τα λέγαμε και καλά έγιναν όλα! Με διπλή κίνηση θα είναι πολύ καλύτερα!


Ανιχνευτής

Πηγή






1 σχόλιο :

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.