Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

"Πίσω από τις εχθρικές γραμμές"

Ένας δημοσιογράφος βρήκε τον τρόπο να έλθει σε επαφή με τους Τάλιμπαν και να παραμείνει μαζί τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Έμεινε με τους "καταστροφείς" Τάλιμπαν. Με αυτούς που κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες  εκρηκτικές παγίδες τις γνωστές IED (Improvised Explosive Devices).

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί τον τρόπο κατασκευής, αλλά και το πνεύμα των μαχητών Τάλιμπαν. Θεωρούν όλους τους ξένους που βρίσκονται στη χώρα τους κατακτητές "σταυροφόρους" και η μόνη λύση για να απαλλαγούν απ' αυτούς είναι ο πόλεμος μέχρι το τέλος.

Δεν ξέρω αν οι "μεγάλοι" τους συμμερίζονται πραγματικά αυτή τη θέση. Γεγονός είναι ότι στις τάξεις των απλών μαχητών αυτό το πνεύμα επικρατεί. Δεν τους νοιάζει να γίνουν "μάρτυρες". Το περιμένουν, όπως λένε.

Ο τρόπος κατασκευής εκρηκτικών παγίδων είναι πολύ "οικείος" δυτικός, θα έλεγα. "Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις" λέει η σοφή λαϊκή παροιμία. Σήμερα οι πρώην δάσκαλοι έγιναν εχθροί. Οι παλαιοί "μαθητές" του ανταρτοπόλεμου συναγωνίζονται τους  δασκάλους τους.


Ανιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.