Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Πολωνοί και τα άλματα ελεύθερης πτώσης



Στη φωτογραφία βλέπετε ένα Πολωνό των Ειδικών Δυνάμεων σχεδόν έτοιμο να εκτελέσει άλμα ελεύθερης πτώσης. Είχαμε μιλήσει στο παρελθόν για το πολωνικό  1ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων.

Αποτελείται από 3 μονάδες ειδικής σύνθεσης, Alpha, Bravo και Charlie, με μία τέταρτη να σχεδιάζεται η συγκρότησή της. Η κάθε μονάδα διαθέτει 3 λόχους κρούσεως, εξειδικευμένους κατά είδος επιχείρησης σε αμφίβιες, χερσαίες/ορεινές και αεραποβατικές (HALO/HAHO) καταδρομικές επιχειρήσεις.

Η φωτογραφία του Πολωνού είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Προσέξτε το τυφέκιο  ΗΚ 416 με εκτοξευτή βομβίδων τύπου ΗΚ Μ320 και προσαρμοσμένο φακό Surefire, καταδείκτη LASER αλλά και με  τύπου EO Tech ολογραφικό σκοπευτικό! Για να δείτε πώς δουλεύει πιέστε εδώ! Η στολή του είναι μονόχρωμη χακί για επιχειρήσεις σε ανάλογο περιβάλλον.

Φοράει την ατομική του εξάρτηση με όλα του τα απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένων των γεμιστήρων και το όπλο του το έχει μπροστά του χιαστί, δεμένο με τους ιμάντες της εξάρτησης του αλεξιπτώτου. Όσοι ξέρουν από στρατιωτική ελεύθερη πτώση, ίσως να παραξενεύονται, όπως εγώ, για αυτόν  τον τρόπο πρόσδεσης του όπλου, γιατί δεν επιτρέπει την άνετη λήψη της στάσης του "βατράχου". Αλλά για να το κάνουν έτσι, θα το έχουν δοκιμάσει και τους βολεύει. Εξέλιξη!

Ποιό τύπο αλεξιπτώτου χρησιμοποιεί δεν μπορώ να καταλάβω! Δεν πρέπει να είναι MC-5! Aν κάποιος το γνωρίζει, ας γράψει το σχόλιό του.

Οι Πολωνοί έχουν κάνει θεαματικά άλματα στο χώρο των Ειδικών Δυνάμεων και ανήκουν στους καλύτερους σύμμαχους των Αμερικανών συναδέλφων τους, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και όχι μόνο! Συμμετέχουν παντού σε όλα τα θέατρα επιχειρήσεων!

Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.