Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα ..φώτα του μαχητή!



Μία αμερικανική πάλι εταιρεία, η Tactical Lighting Solutions , έχει κατασκευάσει συσκευή εκπομπής φωτός πολλαπλής χρήσης, ο φωτισμός της οποίας μοιάζει με αυτόν του χημικού φωτός, αλλά διαρκεί πολύ περισσότερο. Το Lazerbrite, μοιάζει σαν φακός, που στα άκρα του έχει φώτα τύπου LED, τα οποία ανάβουν με περιστροφή της αντίστοιχης βάσης τους. 

Τα φώτα μπορούν ν' ανάβουν ξεχωριστά μόνο του το καθένα, ή και τα δύο μαζί, εκπέμποντας σταθερό φωτισμό ή διακοπτόμενο. Με 2 μπαταρίες τύπου κέρματος, μπορεί ο χρήστης να έχει φωτισμό για 75 ώρες λειτουργίας  από κάθε φως, δηλαδή 150 ώρες διαρκούς λειτουργίας, του φακού. Επίσης ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό που έχει το  Lazerbrite, είναι ότι μπορεί να λειτουργεί και κάτω από το νερό μέχρι το βάθος των 50 μέτρων.

Το κόστος είναι λογικό. Η βασική μονάδα με δύο φώτα και εφεδρικές μπαταρίες κάνει 30$. Αν κάποιος επιθυμεί περισσότερα χρώματα, πληρώνει 40$. Η εταιρεία όμως κατασκευάζει και άλλα χρήσιμα μικροαξεσουάρ, που κάνουν την ζωή πιο εύκολη στο πεδίο. Όπως για παράδειγμα αυτοφωτιζόμενη θήκη χάρτη ή τυποποιημένη συλλογή οργάνωσης ζώνης προσγείωσης ή ρίψης. Η παρουσίασή της στην έκθεση επιχειρησιακού υλικού στην Ημέρα του Πεζοναύτη 2011, ήταν ...διαφωτιστική! Δείτε ένα βίντεο παρακάτω

Ανιχνευτής 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.