Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Hard Duck!

 
 
 Ελικόπτερο Chinook CH-47, αφήνει φουσκωτή λέμβο στο νερό, ενώ ακολουθεί ομάδα ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, κατά την διάρκεια επιχειρησιακής εκπαίδευσης.
 
Το Helocast, είναι μια τεχνική διείσδυσης από θαλάσσης, με τη χρήση ελικοπτέρων. To καταδρομικό τμήμα, συνήθως επιπέδου ομάδας, μεταφέρεται με ελικόπτερο, κινούμενο σε χαμηλό ύψος και κοντά στην επιφάνεια της θαλάσσης. 
 
Στο προκαθορισμένο σημείο αφέσεως και ενώ το ελικόπτερο αιωρείται, ή κινείται με ταχύτητα μικρότερη των 10 κόμβων, το προσωπικό εκτελεί άλμα στη θάλασσα με τον εξοπλισμό του, ανασυγκροτείται και κολυμπώντας ή κάνοντας υποβρύχια πορεία, προσεγγίζει την ακτή προσγειάλωσης. 
 
Όταν κατά την παραπάνω διείσδυση, απαιτείται άφεση προσωπικού σε σημείο πέραν του ορίζοντος (over the horizon operations) από την εχθρική ακτή και χρησιμοποιείται  φουσκωτή λέμβος έτοιμη για χρήση, τότε η μέθοδος ονομάζεται "hard duck" (σκληρή πάπια). 
 
Αν η λέμβος είναι μισοφουσκωμένη, για να χωρέσει στην μεταφορά, και φουσκώνεται τελείως μετά την ρίψη της, μιλάμε για.. "soft duck" (μαλακή πάπια). Όταν για λόγους μεταφοράς είναι διπλωμένη και συσκευασμένη και ρίχνεται έτσι στο νερό και με κατάλληλη τεχνική φουσκώνει με τη βοήθεια φιάλης συμπιεσμένου αέρα αυτόματα, έχουμε.. "roll duck"(διπλωμένη πάπια).

Όλες οι ..πάπιες, χρειάζονται καλή εκπαίδευση για να ..κολυμπήσουν!

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.