Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η εκπαίδευση των Ιρανών αντικαθεστωτικών.

Έτσι γίνεται πάντοτε στον ανορθόδοξο πόλεμο.. Όταν θέλεις να προετοιμάσεις το έδαφος και να εξοντώσεις τον αντίπαλο από μέσα, πρέπει να οργανώσεις κίνημα αντίστασης.

Πρόσφατα διέρρευσε στον τύπο ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, εκπαιδεύουν Ιρανούς εξόριστους αντικαθεστωτικούς, σε απόμακρες και μυστικές βάσεις που εδρεύουν σε κουρδικές περιοχές του Ιράκ.

Στην πραγματικότητα πρόκειται μάλλον για Κούρδους, που προέρχονται από περιοχές του Ιράν με κουρδικό πληθυσμό.  Σημασία έχει ότι, όπως αναφέρουν κυρίως γαλλικές πηγές, στρατολογούνται και εκπαιδεύονται άτομα για δράση μέσα στο Ιράν, με πρόκληση δολιοφθορών σε  πυρηνικές κυρίως, εγκαταστάσεις, δολοφονίες αξιωματούχων, οργάνωση ανταρτοπόλεμου, κατασκοπία και δημιουργία κλίματος ανασφάλειας.

Βέβαια όλα αυτά διαψεύδονται κατηγορηματικά τόσο από τους Ισραηλινούς, όσο και από τους Κούρδους του Ιράκ. Ποιός λέει αλήθεια, θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα! 

Εδώ πρέπει κανείς να σκεφθεί προσεκτικά. Ένα κίνημα αντίστασης δεν ευδοκιμεί, αν δεν έχουν κερδηθεί οι καρδιές και τα μυαλά του ντόπιου πληθυσμού. Για τους Κούρδους του Ιράν είμαι βέβαιος ότι ήδη το επιθυμούν, μετά μάλιστα από τις περυσινές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Ιρανών που μάλλον συνεχίζονται. Ο υπόλοιπος πληθυσμός δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκωθεί τόσο εύκολα εναντίον του υπάρχοντος καθεστώτος. Οι ειδικοί, που θα βρίσκονται "μέσα", εκτιμώ ότι θα το ξέρουν.

Οι Κούρδοι σε 3 χώρες θα ξεσηκωθούν! Περιμένουν φαντάζομαι με ανυπομονησία το ξέσπασμα του πολέμου, ή κάποιου πολέμου. Όλα αλλάζουν και το πολυπόθητο κράτος τους γεννιέται!

Πολλά ακούγονται από παντού. Πλησιάζει καταιγίδα; 'Το προνοείν κάλλιον του θεραπεύειν".   




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.