Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η πλωτή Βάση Ειδικών Επιχειρήσεων




Θυμάστε τι είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου για την "Πλωτή Βάση Καταδρομών"; Ή τι είχα αναφέρει σ' ένα άλλο άρθρο "Από τη θάλασσα"; Να λοιπόν που επαναλαμβάνεται το ίδιο τώρα στην πρώτη περίπτωση και υλοποιείται αυτό που είχε αναφερθεί στην δεύτερη.

Οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις, η USSOCOM, προετοιμάζει την πλωτή βάση της, που θα πλέει κοντά στα στενά του Ορμούζ. Πρόκειται για την επανενεργοποίηση του παλιού δεξαμενόπλοιου USS PONCE, που επρόκειτο να απενεργοποιηθεί τον Μάρτιο του 2012. 

Μετά από αίτημα της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (US Central Command), και ειδικότερα της Κεντρικής  Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, το Δ/Π, θα χρησιμοποιηθεί σαν "Πλοίο-Μάνα" για Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων που θα μπορεί με χρήση ταχυπλόων σκαφών αλλά και ελικοπτέρων να κινείται με ευελιξία οπουδήποτε χρειαστεί στην περιοχή ενδιαφέροντος των αμερικανικών δυνάμεων, για κάθε είδους επέμβαση.

Περσικός Κόλπος, Σομαλία, Ομάν, Υεμένη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν είναι δυνητικές  περιοχές επιχειρήσεων. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επέμβασης για εξουδετέρωση και παρεμπόδιση επιχειρήσεων ναρκοπολέμου στα στενά του Ορμούζ, που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό.

Το καλοκαίρι, σε 5 μήνες από τώρα, το Δ/Π θα είναι έτοιμο, κατά δήλωση των αρμοδίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Να λοιπόν χρονικά περιθώρια για εξελίξεις στην περιοχή.

Ανιχνευτής

Πηγή



  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.