Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Nepal Ultra Trail


 Για όσους επιζητούν την υπέρτατη περιπέτεια μέσα από το τρέξιμο και διαθέτουν σχετική οικονομική άνεση, μπορούν να ταξιδέψουν στο Νεπάλ και να πάρουν μέρος σε κάποιον από τους υπερμαραθώνιους που γίνονται πάνω στις ψηλές κορυφές των Ιμαλαΐων. Οι υπερδιαδρομές διοργανώνονται τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο σχετικό ιστολόγιό τους.

Διαδρομές μέσα από μαγευτικά τοπία που τα διασχίζουν ορμητικά ποτάμια, δασωμένες κοιλάδες, άγρια φαράγγια, με αραιούς διάσπαρτους οικισμούς και με τους φιλόξενους κατοίκους να κοιτούν με απορία, αυτούς που ...τρέχουν χωρίς λόγο.



Διαδρομές για όλες τις προτιμήσεις, από ..100 χιλιόμετρα μέχρι και 360 χιλιόμετρα και υψομετρικές διαφορές που ξεκινούν από 1200 μέτρα και φτάνουν στα ..5500 μέτρα! Συνήθως οι αγώνες ή οι διαδρομές για τους περιπατητές, οργανώνοντια έτσι ώστε να ξεκινούν από ψηλά και να καταλήγουν χαμηλά. Κίνητρο για συμμετοχή!  Μη ξεγελιέστε. Μάλλον η καταπόνηση είναι μεγαλύτερη στα πόδια!


Οι διαγωνιζόμενοι παλεύουν όχι μόνο με το έδαφος, αλλά και για  να πάρουν ..ανάσα, αφού για αρκετή διαδρομή αναπνέουν το 60% του οξυγόνου που θα ανέπνεαν στην επιφάνεια της θάλασσας. Αλλά πηγαίνουν και συμμετέχουν αρκετοί ..."κόντρα στο κακό"!


Το συνολικό κόστος για 15 ημέρες παραμονή και  ταξίδι, στοιχίζει κάτι λιγότερο από 2000 Ευρώ όπως λένε οι "ειδικοί".


Όποιος το θέλει πολύ, ιδού το Νεπάλ ιδού και το ..πήδημα!


Πάντως τόσο το πρώτο βίντεο, που ήταν διαφημιστικό του 2011, όσο και το παρακάτω διαφημιστικό του 2012, είναι φανταστικά.


Ανιχνευτής


Πηγή






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.