Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Όπλα του φόβου και του πόνου

Το άρθρο που σας παραπέμπω,  αναφέρεται σε ένα μη θανατηφόρο όπλο, που μου θυμίζει πολύ μία συσκευή που έχει εφεύρει ένας Έλληνας εφευρέτης. Δεν ξέρω αν είναι η ίδια που μπορεί να έχει διατεθεί στους Αμερικανούς κατόπιν συμφωνίας, ή παρόμοια. Πάντως σε ένα ντοκιμαντέρ που έπαιξε πρόσφατα, αν θυμάμαι καλά η ΕΤ 3 , αναφέρθηκε και ένα παρεμφερές σύστημα.

Για όσους δεν ξέρουν, ο Έλληνας εφευρέτης θεωρείται από τους κορυφαίους διεθνώς και μάλιστα έχει εφεύρει και σύστημα προστασίας από ρουκέτες τύπου RPG που έχει υιοθετηθεί από τους Αμερικανούς εδώ και 4 χρόνια.



Αυτό το ηλεκτρομαγνητικό όπλο, που χαρακτηρίζεται σαν μη θανατηφόρο και  δημιουργεί το αίσθημα της υπερβολικής ζέστης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα σε ειδικές επιχειρήσεις, αν προσαρμοσθεί έτσι ώστε να είναι φορητό από ένα μαχητή. Φαντασθείτε μία καταδρομή σε κατοικημένη περιοχή, ή σε χώρο, που δεν θα ήθελε κανείς τον τραυματισμό ή τον θάνατο αμάχων. 

Για να είμαι πιο ακριβής, υπάρχει ένα φορητό μη θανατηφόρο όπλο, που χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία, αλλά προσβάλλει μικρή σχετικά επιφάνεια του στόχου, ή να το πω καλύτερα του σώματος του αντιπάλου και όχι όλο. Έτσι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα τσούξιμο που αποτρέπει αλλά όχι ολοκληρωτικά.




Υπάρχει και ένα άλλο το "EPIC, Electromagnetic Personnel Interdiction Control", που προκαλεί ιλλίγγους και εμετό. Μπορεί να διαπεράσει ακόμη και τοίχους, λένε.

Τι θα λέγατε για την εφαρμογή τους εναντίον τρομοκρατικών ενεργειών ή ακόμη και εναντίον πειρατών που επιτίθενται σε εμπορικά πλοία; Πιθανόν να έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Δείτε παρακάτω ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο.


Ανιχνευτής






 


1 σχόλιο :

  1. Το ελληνικό συστημα ήταν της SOUKOS robots από την Λάρισα και πωλήθηκε στην Raytheon.
    Τα συγκεκριμένα ηλεκρομαγνητικόπλα μάλλων είναι μικροκυματικής ακτινοβολία και χρησιμοποιούνται για καταστολή πλήθους και όχι σε στρατιωτικές εοιχειρήσεις μια και είναι πολύ ευάλωτα σε δορητό οπλισμό λόγο μεγέθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.