Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (1942-2012)




Ένα πολύ ενδιαφέρον και επετειακό βιβλίο για τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις κυκλοφορεί, του οποίου συγγραφέας είναι ο κ. Σάββας Βλάσσης, παλιός κομάντος και γνωστός για τις ωραίες του εκδόσεις σε περιοδικά σχετικά με το αντικείμενο.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από ιδρύσεως της πρώτης ελληνικής μονάδας Ειδικών δυνάμεων,  ο εκδοτικός οίκος "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ" τιμώντας  την  ιστορία των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, παρουσιάζει αυτή την επετειακή έκδοση με τον τίτλο: "ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (1942-2012)". 

Μέσα από τις 100 σελίδες του έργου, παρουσιάζεται συνοπτικά αλλά με πληρότητα, η ιστορική πορεία από την συγκρότηση του Ιερού Λόχου το 1942, η δράση των Δυνάμεων Καταδρομών την περίοδο 1946-1949 που δημιούργησε τον θρύλο των ΛΟΚ και η εξέλιξη προς τις σημερινές Ειδικές Δυνάμεις του 21ου αιώνα. 


Αναφέρεται πληθώρα στοιχείων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Θα έλεγα ότι συμπληρώνει και αναπληρώνει την ιστορία των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, σε μια ολοκληρωμένη ιστορική μελέτη, μέχρι τη σημερινή εποχή.

Το ότι εισαγωγικά χαιρετίζει ο Α/ΓΕΣ και ο Διευθυντής ΔΕΔ, δεν είναι μόνο συμβολική πράξη, αλλά και ουσιαστική, αναγνωρίζοντας την ποιότητα εργασίας του κ. Βλάσση. 

Μπράβο κομάντος!

Ήδη έχει αρχίσει η κυκλοφορία του. Αν θέλετε όμως και άλλες πληροφορίες και λεπτομέρειες, απευθυνθείτε εδώ: www.doureios.com


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.