Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η τεχνική των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης



Παράξενος ο τίτλος, αλλά πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα! Αναφέρομαι στο  αμερικανικό στρατιωτικό εγχειρίδιο εκστρατείας, που "ανέβηκε" πρόσφατα στο διαδίκτυο  και είχε μαζική θέαση! Το "κατέβασαν" μέχρι στιγμής, 237.000 άτομα! 

Αν πατήσετε στον σύνδεσμο: FM 3-39.40 Internment and Ressetlement Operations" (Επιχειρήσεις Κράτησης και Μετακίνησης) θα "κατεβάσετε" 326 σελίδες  που αναλύουν την τεχνική οργάνωσης στρατοπέδων συγκέντρωσης και μεταφοράς κρατουμένων από την στρατιωτική αστυνομία του στρατού των ΗΠΑ. 

Για ένα στρατιωτικό δεν θεωρείται καινοφανές, δεδομένου ότι σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων δημιουργείται η ανάγκη οργάνωσης χώρων συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου. Εδώ όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Το στρατιωτικό εγχειρίδιο δεν αναφέρεται μόνο σε περιόδους πολέμου, αλλά και σε ειρηνική περίοδο, αν προκύψουν μεγάλες αναταραχές ακόμη και εντός των ΗΠΑ! Αυτό προκάλεσε  πολλά και έντονα σχόλια σε όλο το φάσμα του αμερικανικού πολιτικού κόσμου. 

Βέβαια καλύπτει την περίπτωση εσωτερικών ταραχών και εξεγέρσεων στις ΗΠΑ, σαν αποτέλεσμα μειζόνων φυσικών ή άλλων καταστροφών και μιλάει για χώρους συγκέντρωσης αστέγων  και παθόντων.

Όπως όμως φαίνεται, αν το διαβάσει κανείς προσεκτικά, το εγχειρίδιο ασχολείται κυρίως με καταστάσεις πολεμικών επιχειρήσεων και ανταρτοπόλεμου και συμπεριλαμβάνει τα διδάγματα του 2ου ΠΠ, των πολέμων Κορέας, Βιετνάμ και  από τις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν και διεξάγουν πρόσφατα  οι Αμερικανοί στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Συμπληρώνει ένα τομέα των πολιτικών υποθέσεων ή αν θέλετε την πολιτικοστρατιωτική συνεργασία.

Εκεί που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων είναι το σημείο που περιγράφει την κράτηση από στρατιωτικές αρχές, προσώπων ακόμη και Αμερικανών πολιτών  που θεωρούνται ύποπτοι τρομοκρατικών πράξεων με συνοπτικές διαδικασίες, σύμφωνα  με τον πρόσφατο νόμο τους. Ο "μεγάλος αδελφός" είναι που φοβίζει!

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.