Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Στρατιωτικοί Σκοπευτικοί Αγώνες Εφέδρων





Μία ευχάριστη είδηση ήταν και αυτή!. Τελικά με την φροντίδα της ΔΕΔ υποστηρίχθηκε η οργάνωση και η εκτέλεση βολής εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ στο ΚΕΕΔ.

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωσή τους που ακολουθεί,οι έφεδροι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη υποστήριξη.

Μπράβο σε όλους!

Ανιχνευτής





                                                      Δελτίο τύπου ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ


Το Σάββατο 19 Μαϊου 2012 στο πεδίο βολής του ΚΕΕΔ διεξήχθησαν οι Στρατιωτικοί Σκοπευτικοί Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων που διοργάνωσε ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ. 

Αυτοί δεν ήταν μόνο αγώνες ήταν πραγματική εορτή, γιορτή του αθλητισμού, του εθελοντισμού, του καταδρομικού πνεύματος, της πατριωτικής προσφοράς όταν και όπου χρειαστεί . 

Έφεδροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, και καταδρομείς, καθηγητές Πανεπιστημίου, διδάκτορες, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες, δημόσιοι υπάλληλοι , στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων και άνεργοι ήταν όλοι τους εκεί, οι ενεργοί πολίτες – οπλίτες της Ελλάδας. 

Απόλυτα και ενσυνείδητα πειθαρχημένοι όπως ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ επιτάσσει έδειξαν στην ιεραρχία την αξία του ανθρώπινου δυναμικού που έχει την τιμή και ευθύνη να διαχειρίζεται στην ειρήνη και τον πόλεμο αν ποτέ χρειαστεί. 





Ένας λόχος μείον είχε τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί στο Μ16 Α2 τυφέκιο και πραγματοποιήσει βολές αξιολόγησης 3 στάσεων πρηνηδόν γονυπετώς και ορθίως κάτω από αντίξοες ριπές ανέμου 25 μιλίων/ω.(ξεριζώθηκαν οι σκηνές διοίκησης και της οργανωτικής επιτροπής). Στους αγώνες έλαβαν μέρος μαζί μας και ομάδα της Λέσχης Καταδρομέων κ Ιερολοχιτών και της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, με εξαίρετη πειθαρχία και ικανοποιητικές βολές. 

Το 85% διαγωνίσθηκε γνωρίζοντας και κάνοντας βολή για πρώτη φορά με το Μ16 Α2 το αποτέλεσμα;;; 

70,5% ποσοστό επιτυχίας στα 30 φυσίγγια, ενώ στο πιστόλι 0,45 για πρώτη φορά 76%!!! 




Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν οι παλιοί έφεδροι Commandos, συνάντησαν τους παλιούς λοχαγούς τους, σήμερα συνταγματάρχες, τον άξιο διοικητή του ΚΕΕΔ Σχη Χρ. Σίμο και τον Σχη της ΔΕΔ Κων. Παπαβλασόπουλο , που πραγματοποίησε βολή αποδεικνύοντας με το άριστο αποτέλεσμά του ότι είναι μάχιμος καταδρομέας στη ψυχή και στο σώμα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Διευθυντής Εφέδρων του ΥΠΕΘΑ Ανχης (ΠΖ) Απόστολος Δεληγιάννης για την άριστη βολή του με το Μ16 Α2 και την φυσική του κατάσταση. Την ψυχή του έδωσε για την επιτυχία των αγώνων, ο Ταγματάρχης του 3ου Γραφείου Γκρινιάρης Δημήτριος, λαμπρός Commando, άριστος εκπαιδευτής παθιασμένος καταδρομέας με πολλές δυνατότητες… καθώς και οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί εκπαιδευτές και οι καταδρομείς του ΚΕΕΔ...































           



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.