Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο εντοπιστής

Μ80 (7 x 8,5 x 2,6 inches)
Στις αρχές του 2012 παρουσιάστηκε επίσημα από την εταιρεία SpotterRF το νέο φορητό σύστημα επιτήρησης που έλαβε την ονομασία "Μ80". Ζυγίζει μόνο 1,5 κιλό και μετά από εξαντλητικές δοκιμές πεδίου, διαπιστώθηκε η ακρίβεια του στον εντοπισμό κινουμένου προσωπικού, δίνοντας απόσταση, ταχύτητα και θέση μέχρι και 500 μέτρα μακριά, καλύπτοντας περιοχή 40 στρεμμάτων περίπου.  

Το πλεονέκτημα αυτού το φορητού συστήματος επιτήρησης, είναι το μικρό του βάρος που το κάνει εύχρηστο σε μικρά πεζοπόρα τμήματα, ακόμη και από ένα μαχητή. Αποκτάται η δυνατότητα απόκτησης επιχειρησιακής εικόνας στο πεδίο της μάχης και του εντοπισμού άμεσης απειλής. Ειδικά όταν ο περιβάλλον χώρος με τη βλάστησή του και τη διαμόρφωση του εδάφους, δεν επιτρέπει την εύκολη παρατήρηση.

Μ600 (10 x 9 x 2.2 inches)
Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγγύς περιμετρική ασφάλεια σε καταυλισμό,  μπορεί να συνδεθεί με κάμερες ασφαλείας, ή στη βάση πυρός μικρών κλιμακίων ή ακόμη και σε οχήματα περιπόλων. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τα σύγχρονα στρατιωτικού τύπου ραντάρ, είναι μάλλον δύσχρηστα και πολύ βαριά για πεζούς, το Μ80 λύνει πραγματικά τα χέρια μικρών τμημάτων που ενεργούν πεζή. Ακόμη μπορεί να συνδεθεί με πολλές εφαρμογές του διαδικτύου, όπως το Google Earth, RaptorX και άλλες. Είναι ιδανικό και για κατοικημένους τόπους.

Στο χώρο των ειδικών δυνάμεων, μπορεί να έχει πλείστες όσες εφαρμογές. Σε βάσεις περιπόλων, σε εγκατάσταση ενεδρών, σε αναγνωρίσεις, σε νυκτερινά εγχειρήματα, στην ξηρά και σε νησιωτικό περιβάλλον, σε χιονοσκεπή και ορεινά εδάφη, ακόμη και στην κατάδειξη και προσβολή στόχων με πυρά ευθυτενούς ή καμπύλης τροχιάς. Είναι εφικτός ο συντονισμός του και η σύνδεσή του με φορητές οθόνες τύπου i pad ή smartphones.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να εγκατασταθεί  σε πολύ μικρό χρόνο. Η εκπαίδευση στο χειρισμό του, είναι της τάξης των 30 με 40 λεπτών. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας  φτάνει τα 9 W και με την μπαταρία τύπου ΒΑ 2590 που διαθέτει, έχει συνεχή χρόνο λειτουργίας 17 ώρες. Έτσι αποφεύγεται η μεταφορά πολλών μπαταριών, που αυξάνει το βάρος του φόρτου του μαχητή.

Εκτός απ' το Μ80 υπάρχει και το Μ600 της ίδιας εταιρείας, που ζυγίζει 2 κιλά και μπορεί να εντοπίζει κινούμενα άτομα σε έκταση 120 στρεμμάτων, σε αποστάσεις μέχρι και 1000 μέτρα.




Ο συνδυασμός τους από τον κατασκευαστή, προχωράει ακόμη περισσότερο, και πάντα ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη σε διπλά ή τριπλά συστήματα για κάλυψη ακόμη μεγαλύτερων εκτάσεων.

Δεν ξέρω από κόστος τι γίνεται, αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το βρει!



Ανιχνευτής

Πηγή















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.