Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η επίδειξη!

Προς το τέλος του περασμένου Μαΐου  έγινε μια διεθνή σύσκεψη διοικητών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, στην Τάμπα της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ονομάσθηκε SOFIC ( Special Operations Forces International Conference) 2012 , με κύριο θέμα "Κτίζοντας την παγκόσμια συνεργασία των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων" (Building the global SOF partnership).

Σίγουρα ο Μακ Ρέιβεν θα έκανε μεγάλη χαρά, γιατί αυτή είναι μια ιδέα που τον εκπροσωπεί απόλυτα, από τότε που υπηρετούσε στο Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

10 χώρες συμμετείχαν: Αυστραλία, Καναδάς, Βραζιλία, Κολομβία, Ιορδανία, Νορβηγία, Πολωνία,  Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βέβαια οι οικοδεσπότες με αντιπροσωπείες μονάδων ειδικών επιχειρήσεων της USSOCOM

Tο θέμα παγκόσμιας συνεργασίας, χωράει πολλή συζήτηση. Ποιοί είναι οι "εμείς" και ποιοί είναι οι "αυτοί"! Ποιοί είναι οι κακοί και ποιοί είναι οι καλοί! Δεν έχω σκοπό να το αναλύσω εδώ προς το παρόν. Υπάρχουν σοβαρές διαστάσεις απόψεων ακόμη και μέσα σε συμμαχίες, για να μην πω και μέσα στις ίδιες τις χώρες.

Βρήκα όμως ένα βίντεο που παρουσιάζει τις επιδείξεις δεξιότητας τμημάτων ειδικών δυνάμεων των χωρών που συμμετείχαν. Δείτε το, κάντε τις συγκρίσεις σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

Αν εξαιρέσουμε τα μέσα, δεν είδα και κάτι ιδιαίτερο για να πω την αλήθεια!

Ανιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.