Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Τα νέα άρβυλα του βρετανικού στρατού

Μοιάζουν πολύ σαν τα γερμανικά ή τα ιταλικά θα έλεγα! Μετά από πολλά χρόνια, αλλάζουν οι Βρετανοί το χρώμα το μαύρο και πηγαίνουν στο καφέ! 

Τα νέα άρβυλα δεν θα κάνουν για παρελάσεις αφού δεν θα έχουν το γυαλιστερό τελείωμα των κλασσικών μαύρων, αλλά, όπως ισχυρίζονται οι  αρμόδιοι του βρετανικού στρατού, θα κάνουν τον στρατιώτη να αισθάνεται άνετα σε οποιεσδήποτε συνθήκες στο πεδίο της μάχης και όχι μόνο.

Ήδη οι Βρετανοί, έχουν υιοθετήσει, όπως έκαναν πρώτοι οι Αμερικανοί, τα άρβυλα ερήμου σε χρώμα χακί. Με τη νέα όμως πολυχρωματική στολή εκστρατείας που έχει χορηγηθεί στα στρατεύματα που υπηρετούν στο Αφγανιστάν, η ομάδα εργασίας, που είχε αναλάβει την μελέτη νέου τύπου αρβύλων, πρότεινε αυτά που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.



Πιο συγκεκριμένα, μετά από το συμβόλαιο για προμήθεια αρβύλων ύψους 80 εκατομμυρίων  Λιρών Αγγλίας που υπογράφηκε, ο βρετανικός στρατός θα έχει 5 διαφορετικά είδη αρβύλων:

1. Άρβυλα μάχης ερήμου, για πεζοπόρα τμήματα και για θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

2. Άρβυλα εκστρατείας  ερήμου για προσωπικό που εκτελεί εργασίες εποχούμενο, ή μόνο εντός στρατοπέδων (οδηγοί οχημάτων ή αρμάτων, διοικητικό προσωπικό, κλπ) σε θερμά κλίματα με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών.

3. Άρβυλα μάχης ευκράτου ζώνης  για πεζοπόρα τμήματα που ενεργούν σε εύκρατα κλίματα.

4. Άρβυλα εκστρατείας για εύκρατες ζώνες για προσωπικό που εκτελεί εργασίες εποχούμενο ή εντός στρατοπέδων σε εύκρατα κλίματα

5. Άρβυλα ψυχρού ή υγρού περιβάλλοντος για πολύ χαμηλές-πολικές θερμοκρασίες.


Για να πω την αλήθεια, άρβυλα ψυχρών κλιμάτων, καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά. Αλλά γιατί όλα τ' άλλα να έχουν τόσες διαφοροποιήσεις; Μου φαίνεται υπερβολικό.

Οι προδιαγραφές πάντως των νέων βρετανικών αρβύλων είναι πολύ απαιτητικές και επιδιώκουν να καλύψουν όλες τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία 7 χρόνια στα θέατρα επιχειρήσεων του Ιράκ και του Αφγανιστάν κυρίως.



Επελέγησαν άρβυλα μετά από πολύμηνες  δοκιμές, που ενέπλεξαν 2.000 στρατιώτες άνδρες και γυναίκες, όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά και στην Κένυα, στην Κύπρο, στον Καναδά και φυσικά στη Βρετανία. Εύχομαι να τα .. απολαύσουν!

Τα κλασσικά μαύρα, θα τα κρατήσουν πάντως για παρελάσεις.

Ανιχνευτής

Πηγή









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.