Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αναζητώντας στόχους

Έξαρση  επικρατεί στις  συγκρούσεις  μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο αφού άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και ο έλεγχος χάνεται! Το χάος και η αναρχία επικρατούν

Μέσα σ' αυτό το αλλόκοτο θέατρο επιχειρήσεων, όπου οι εναλλαγές μεταξύ εχθρών και φίλων είναι πολύ ρευστές, καλούνται μονάδες ειδικών δυνάμεων, να αναλάβουν αποστολές, που δεν μπορούν να εκτελεστούν με άλλα μέσα. Η στοχοποίηση έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Η προτεραιότητα δίδεται πλέον στην ανεύρεση και "εξασφάλιση" όπλων μαζικής καταστροφής! Όχι γιατί φοβούνται ότι ο Άσαντ θα κάνει χρήση, αλλά γιατί περισσότερο τρομοκρατούνται στη Δύση, αν αυτού του είδους τα φονικά, χημικά κυρίως όπλα, πέσουν σε χέρια φανατικών ισλαμιστών, που φαίνεται να έχουν παρεισφρήσει στους "αντικαθεστωτικούς".

Μέχρι σήμερα, οι Βρετανοί φαίνεται να έχουν διαθέσει γύρω στους 200 άνδρες των ειδικών τους δυνάμεων για αυτή την αποστολή, συνεργαζόμενοι με τους Γάλλους και τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους και των ΗΠΑ.




Μαζί με αυτούς, το αμερικανικό Πεντάγωνο, πάντα σύμφωνα με ανοικτές πηγές, σχεδιάζει την αποστολή μικρών ομάδων ειδικών δυνάμεων με σκοπό την συνεργασία αφενός με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους στον εντοπισμό αποθηκών όπλων μαζικής καταστροφής και αφετέρου την κατεύθυνση πολεμικών αεροσκαφών στην "χειρουργική" προσβολή και καταστροφή αυτών των όπλων, με ελαχιστοποίηση "παράπλευρων απωλειών". Έτσι αναφέρονται με ορολογία, στο θάνατο αθώων αμάχων! Πώς θα γίνει αυτό; Απλούστατα θα γίνει προσπάθεια καταστροφής τους χωρίς να προκληθεί μεγίστη διασπορά.

Οι περιοχές αποθηκών εν μέρει έχουν εντοπισθεί με τη συνεχή δορυφορική παρακολούθηση του συριακού εδάφους τους τελευταίους τουλάχιστον μήνες. Λέγεται ότι η Συρία έχει αποκτήσει με την πάροδο των ετών εκατοντάδες τόνους, αερίων νεύρων Sarin, VX  "μουστάρδας" και προκλήσεως φλυκταινών.

Βέβαια με την πάροδο του χρόνου η δραστικότητά τους αποδομείται, αλλά κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις μπορεί να επιφέρουν αν χρησιμοποιηθούν.

Ακούγεται ότι αυτές οι χημικές ουσίες φυλάσσονται σε υπόγειες αποθήκες διεσπαρμένες σ' όλη τη χώρα. Έχουν εντοπισθεί 4 εγκαταστάσεις παρασκευής, κοντά στο Χαλέπι, στη Χαμά  στη Χομς και στη Λατάκεια, που αποτελεί και ισχυρό στήριγμα των αλεβιτών του Άσαντ. Ξέρετε, δεν τα πάνε καλά στην Τουρκία με αυτούς τους "αιρετικούς"!

Έτσι τώρα παρουσιάζεται μια περίεργη κατάσταση! Οι δυτικές ειδικές δυνάμεις θα ενεργήσουν όχι εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, αλλά έμμεσα υπέρ αυτού, αφού θα προσπαθήσουν ν΄αποτρέψουν τους άτακτους στην πρόσβασή τους προς αυτά τα χημικά όπλα. Αυτό πράγματι λέγεται "η ειρωνεία της τύχης".

Κάποιοι ξεσήκωσαν και υποστήριξαν τους αντικαθεστωτικούς και τώρα δημιουργήθηκε το μεγάλο δίλημμα!  Η παροιμία λέει: "όταν σπείρεις ανέμους, θα θερίσεις θύελλες" και είναι πολύ σοφή! Πάλι ο φτωχός κοσμάκης θα την πληρώσει! Στη γειτονιά μας πολλά θα συμβούν!

Ανιχνευτής












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.