Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κουράγιο!

courage Photo of the day: Courage
Τραυματισμένος Αμερικανός πεζοναύτης, μεταφέρεται από συναδέλφους του  για παροχή πρώτων βοηθειών, κατά τη διάρκεια της μάχης της Φαλούτζα στο Ιράκ, το Νοέμβριο του 2004.  Παρά τον τραυματισμό του, παρατηρείστε πως βαστάει το πιστόλι του, με το δάκτυλο μακριά από τη σκανδάλη, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας! Δείγμα υψηλού βαθμού εκπαίδευσης , αυτοπειθαρχίας και κουράγιου.

Πηγή





Μετά από παρέμβαση αναγνώστη, για την ακρίβεια της περιοχής της μάχης κατά την οποία τραυματίστηκε  ο παραπάνω Πεζοναύτης, έκανα πιο ενδελεχή έρευνα γι' αυτόν και πράγματι διαπίστωσα ότι ο αγαπητός αναγνώστης  έχει δίκιο και διορθώνω.

Πρόκειται για τον Λοχία Καζάλ (1st Sergeant Bradley Kasal)  o οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της μάχης της Φαλούτζα στο Ιράκ, το Νοέμβριο του 2004. Δέχτηκε 7 σφαίρες  7,62 χιλ. και αρκετά θραύσματα από χειροβομβίδα, ενώ προσπαθούσε να σώσει και να καλύψει με το σώμα του ένα τραυματισμένο συνάδελφό του.

Όταν τον βρήκαν οι δύο πεζοναύτες που τον μεταφέρουν στη φωτογραφία, είχε ήδη χάσει το 60% της ποσότητας του αίματός του, βαστώντας σφιχτά στο δεξί χέρι το πιστόλι  και στο άλλο το Κ-Bar το παραδοσιακό μαχαίρι των Αμερικανών πεζοναυτών.

Από τα τραύματά του και μετά από 21 χειρουργικές επεμβάσεις ανάνηψε, αφού έχασε περίπου 10 εκατοστά από το κόκκαλο  του δεξιού του ποδιού. Αυτό τον αναγκάζει να κουτσαίνει.

Γι' αυτή του την πράξη τιμήθηκε με το δεύτερο στην τάξη παράσημο ανδρείας και ηρωισμού του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, το "Ναυτικό σταυρό", ενώ προήχθη επ' ανδραγαθία στο βαθμό του Αρχιλοχία. Ο Αρχιλοχίας Καζάλ, εξακολουθεί να παραμένει στο σώμα των Αμερικανών πεζοναυτών, εργάζεται στη (Δυτική) Σχολή Πεζικού των πεζοναυτών  και χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του. Η φωτογραφία  στην οποία μεταφέρεται γεμάτος αίματα από τους δύο πεζοναύτες, έγινε αντιπροσωπευτική φωτογραφία της βίας του πολέμου.

Ανιχνευτής













1 σχόλιο :

  1. Η φωτογραφία είναι μάλλον από το Ιράκ, λόγω διχρωμίας εξάρτυσης και παραλλαγής τα πρώτα χρόνια του πολέμου: http://www.michaelyon-online.com/gates-of-fire.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.