Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ένας Έλληνας δρομέας στο Έβερεστ.

Το ανεμοδαρμένο Έβερεστ.

Τώρα πια έχουμε συνηθίσει τις απαισιόδοξες ειδήσεις για τα οικονομικά και δεν ακούμε συχνά  αυτές τις ελπιδοφόρες και τιμητικές για τη χώρα μας διακρίσεις σπουδαίων αθλητών.

Ένας Έλληνας αθλητής, ήλθε 2ος σε κατάταξη σε ένα σκληρό υπερμαραθώνιο δρόμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο μακρινό Νεπάλ και είναι γνωστός διεθνώς με την επωνυμία "Solu Khumbu Trail".  Τελείωσε στις 23 Νοεμβρίου 2012.

Ο Φάνης Αρκουμάνης με την ελληνική σημαία στην πλάτη διανύει το τελευταίο σκέλος του δρόμου προς τον τερματισμό

Ο 'Ελληνας αθλητής είναι ο Φάνης Αρκουμάνης, ο οποίος έτρεξε πάνω από 300 χιλιόμετρα σε υψόμετρο που κυμαινόταν πολλές φορές και άνω των 5.000 μέτρων. Ο αγώνας είχε διάρκεια 12 ημερών, όπως φαίνεται από το αναλυτικό άρθρο που έχει αναρτηθεί σε ένα εξαιρετικό αθλητικό ιστολόγιο.

Ο προτελευταίος σταθμός  της διαδρομής

Και δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει τρέξει αυτή τη διαδρομή! Έχουν προηγηθεί 2 ακόμη, ο Νίκος Καλοφύρης το 2010 και η Ναταλία Παπουνίδου το 2011 οι οποίοι επίσης διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί Έλληνες είναι ότι διεξάγεται κάθε χρόνο στη χώρα μας και ο Μαραθώνιος δρόμος του Ολύμπου  και ότι οι δύο αυτοί αγώνες έχουν αδελφοποιηθεί. Δηλαδή, ο πρώτος νικητής του κάθε αγώνα, καλείται να συμμετάσχει στον άλλο. 

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη περσινή διοργάνωση με την Παπουνίδου, πιέζοντας: ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα στο:  Adventure.

Ανιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.