Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η εξομολόγηση του Ελεύθερου Σκοπευτού

image: A Free Syrian Army’s sniper position in Al Qsair, Syria, Feb. 9, 2012.


Στους άλλους μαχητές του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", είναι γνωστός απλά σαν "Sniper". Λιποτάκτησε από τον κυβερνητικό στρατό  τον περασμένο Φεβρουάριο ο 21χρονος στρατιώτης με την ειδικότητα του σκοπευτή ακριβείας  και ακολούθησε τους  αντάρτες κατά του Άσαντ.

Κατάγεται από οικογένεια σουνιτών που ζει σε προάστιο της Δαμασκού. Όλοι οι συγγενείς του τον θεωρούν νεκρό και έτσι θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος του πολέμου...

Μια ακόμη ιστορία εκτυλίσσεται στην θρυμματισμένη πια Συρία! Μέσα στο χάος, το θάνατο και την καταστροφή και ανάμεσα σε άτακτους και ..τακτικούς, κυκλοφορούν αυτοί που δεν ανήκουν σε καμιά από τις δύο αυτές κατηγορίες. Είναι οι Ελεύθεροι Σκοπευτές οι snipers, όπως αναφέρονται με μια λέξη στ' αγγλικά.

Η δουλειά τους είναι να κτυπούν τους στόχους που τους έχουν δώσει εντολή να ...εξουδετερώσουν!

O νεαρός μελαχροινός, λεπτός άνδρας, με μούσι και κοντά μαλλιά, κοιτάζει μέσα από τη διόπτρα του Dragunov του, τον τομέα βολής του, έχοντας περάσει την κάννη μέσα από μια τρύπα που άνοιξε στον τοίχο  διαμερίσματος, μιας εγκαταλειμμένης πια πολυκατοικίας. στο Χαλέπι.

Έτσι ενεργούν οι ελεύθεροι σκοπευτές. Περνάνε από σπίτι σε σπίτι, από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, ανάμεσα από τοίχους ανοίγοντας τρύπες για να έχουν πεδίο βολής, παράλληλα με καλά προφυλαγμένη θέση. Όμως υπάρχει μια προσεκτική συμπεριφορά στα υπάρχοντα κάθε σπιτιού! Αποφεύγουν τη λαφυραγωγία! Ίσως να το θεωρούν και ...γρουσουζιά! 

Οι θέσεις μάχης αλλάζονται συχνά, για αποφυγή εντοπισμού. Υπάρχουν μέρες και νύκτες χωρίς ούτε ένα πυροβολισμό! Παραμένουν ακίνητοι, μέσα στο σκοτάδι, παρατηρώντας το πεδίο τους και προσπαθώντας να μη βυθιστούν στις σκέψεις τους ή ...στον ύπνο!

"Πολλοί δεν πολεμούν για να διώξουν τον Μπασάρ" (Αλ Άσαντ) λέει στον δημοσιογράφο που τον ακολουθεί. "Δεν πολεμούν για την πατρίδα και το θεό. Πολεμούν για δόξα, για να ακουστεί τ' όνομά τους". 

Εκεί που οι κυβερνητικοί, βομβαρδίζουν ολόκληρα τετράγωνα, εκεί που οι αντικαθεστωτικοί, προσπαθούν να διεισδύσουν και να καταλάβουν ερείσματα σε μια πόλη, μερικοί ελεύθεροι σκοπευτές, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον ιδιόμορφο αυτό αγώνα! Μπορούν να σταματήσουν, να αναχαιτίσουν  τον αντίπαλο σ'ένα δρόμο, σε μια γωνία! Ακόμη και μερικά μέτρα να κερδίσεις, είναι πολύτιμα στη μάχη κατοικημένων τόπων.

Έτσι οι ελεύθεροι σκοπευτές είναι περιζήτητοι! Ειδικά οι επαγγελματίες του είδους. Τους προσφέρουν πολλά χρήματα για να τους δελεάσουν! Όποιος τους προσφέρει πιο πολλά, τον ακολουθούν και κλείνουν συμβόλαια θανάτου, όπως κάνουνε στη Μαφία! Αυτό είναι που δεν αρέσει στον Sniper. Αυτός, προσκολλημένος σε μια ισλαμιστική μονάδα του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" δεν επιθυμεί τέτοιου είδους συναλλαγές που δεν είναι καθόλου τιμητικές, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του.

Έχει σκοτώσει ως τώρα 34 "εχθρούς","shabih", όπως ονομάζουν οι αντικαθεστωτικοί στη γλώσσα τους, τους κυβερνητικούς. Στην αρχή υπήρχε   τύψη συνείδησης για τους "στόχους" που κτυπούσε, μετά αρχίζει κανείς και συνηθίζει! Απλά είναι εχθροί! Μεταξύ αυτών που σκότωσε, υπάρχει και ένας παιδικός του φίλος, που όμως δεν άλλαξε στρατόπεδο! Έμεινε με τον κυβερνητικό στρατό! Συνυπηρετούσαν μαζί πριν αυτός λιποτακτήσει. 

" Όποιος βρίσκεται στο στόχαστρό μου πεθαίνει! Αυτό είναι όλο!"

Ανιχνευτής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.