Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ματιά Αετού…




Τι θα γινόταν αν μπορεί να έχει την εικόνα ενός ‘αετού’ στο πεδίο της μάχης ένας διοικητής, ή ένας μαχητής;


Αν και μοιάζει με κάτι από videogame, είναι μια τεχνολογία που ετοιμάζει η Raytheon και στήνει μια σειρά από μικρούς δορυφόρους μιας χρήσης που ονομάζει ”small disposable satellites.”


darpa-satellite-swarm

Αυτά τα επαναστατικά δορυφοράκια, θα εκτοξεύονται από μαχητικά και είναι οι δορυφόροι που ονομάζονται SeeMe. Τι θα παρέχουν; μια ΑΜΕΣΗ zoomed-in θέα του αντίπαλου και του πεδίου μάχης γενικότερα.

SeeME

Τις εικόνες θα μπορούν να τις δίνουν σε smartphones και tablets άμεσα, ενώ θα είναι δορυφόροι σε χαμηλή τροχιά – low-earth orbit, με βάρος όχι πάνω από 10 κιλά και μήκος στο ένα μέτρο.

rms13_seemee_image1

Η δε Raytheon ορίζει πως θα μπορούν να μείνουν για 45 ημέρες στη θέση τους. Τι σημαίνει αυτό; Πως ένας ‘αστερισμός’ από 24 δορυφόρους θα δίνει εικόνα άμεσα. Το δε όλο πρόγραμμα 90 SeeMe (Space Enabled Effects for Military Engagements) θα δοκιμαστεί αρχικά με έξι δορυφόρους.

xlarge

Μέσα και σε αυτό το παιχνίδι, η εξωτική DARPA, η διαβόητη “Υπηρεσία Προηγμένων Συστημάτων” που έδωσε και $1.5 εκατομμύρια στη Raytheon για την υλοποίηση της ιδέας σε αρχικό στάδιο: “Δίνουμε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο πληροφοριακά στοιχεία απευθείας στους μαχητές, εκεί που ακριβώς τα θέλουν και τους παρέχουμε ζωτικές επεξεργασμένες τακτικές πληροφορίες που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν" είπε ο κ. Tom Bussing, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Advanced Missile Systems at Raytheon Missile Systems.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.