Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αντίσταση μέχρι θανάτου

(Πηγή)

Άνισος αγώνας! Αγώνας για τα ιδανικά του έθνους των Ελλήνων. Μα πότε τέτοιος αγώνας ήταν αγώνας μεταξύ  ίσων στην ιστορία μας;

Αγώνας μέχρι θανάτου! Ηρωικός αγώνας! Οι αντίπαλοι τον χαρακτήρισαν τρομοκράτη! Είχαν τότε την δύναμη και την εξουσία να το κάνουν έτσι! Αυτοί που έχουν τη δύναμη, χαρακτηρίζουν όπως θέλουν τους άλλους που δεν τους ακολουθούν και δεν σκύβουν το κεφάλι στον κατακτητή ή στο δεσπότη!

Όμως ο Γρηγόρης Αυξεντίου που τα έδωσε όλα στον Μαχαιρά, στις 3 του Μάρτη του '57 δεν ήταν τέτοιος! Άλλα πίστευε μέχρι το τέλος! Αντίσταση μέχρι θανάτου!

Όταν ο αγώνας γίνεται για τα ιερά και τα όσια της φυλής, ενάντια στον ξένο αφέντη, δεν μπορεί να είναι ή να παίρνει τ' όνομα "τρομοκρατία"! Όταν ένας λαός καταπιέζεται και αντιδρά δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν ..τρομοκράτης!

"Διαίρει και βασίλευε"! Σ' αυτό ήταν και είναι πρωτομάστορες στη διπλωματία οι Βρετανοί, που έγιναν καλοί μαθητές των προγόνων μας! Αυτοί που ήταν οι εξ απ' ανέκαθεν σύμμαχοί μας σ' όλους τους πολέμους! Ή μάλλον εμείς ήμασταν σύμμαχοι! 'Η μάλλον εμείς δεν τα κάναμε σωστά, αφού τρωγόμασταν μεταξύ μας!

Στην Κύπρο οι Εγγλέζοι, δεν φέρθηκαν παστρικά! Δεν νοιάστηκαν για τους συμμάχους Έλληνες, Ελληνοκυπρίους που πολέμησαν στο πλευρό τους, ούτε για την ελεύθερη βούληση για αυτοδιάθεση του νησιού! Ή μήπως έδωσαν την ευκαιρία και την ελπίδα την πήραν πίσω; Μα πώς θα το έκαναν άλλωστε! Ήταν και είναι τεράστια τα  γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή! Ακόμη μετά από τόσα χρόνια διατηρούν το δικό τους κράτος μέσα στο κράτος της κυπριακής δημοκρατίας. "Κράτος εν κράτει" δηλαδή!

Έτσι υπογράφτηκαν οι συνθήκες με την κοινή αποδοχή Ελλήνων και Τούρκων κάποτε! Τούρκων; Μα αυτοί δεν παρέδωσαν το νησί και παραιτήθηκαν από κάθε αξίωση πιο παλιά; (Κοίτα το άρθρο 20). Αυτοί που ήθελαν να παραμείνουν στο νησί, δεν δέχτηκαν να αποβάλουν την τουρκική υπηκοότητα και ν' αποκτήσουν μόνο την αγγλική; (Κοίτα άρθρο 21 της συνθήκης της Λωζάνης) Γιατί τους έβαλαν ξανά στα πράγματα οι Εγγλέζοι; Εμείς γιατί το δεχτήκαμε; Εμείς γιατί τα μπερδέψαμε;"Διαίρει και βασίλευε!"

Οι τρομοκράτες  έπρεπε να εξουδετερωθούν το '55, που ξεκίνησαν αντάρτικο στην Κύπρο, ζητώντας την "Ένωση"! "Πώς το τόλμησαν, αυτοί οι ..τρομοκράτες της ΕΟΚΑ;"

Που είσαι Γρηγόρη να δεις τι γίνεται σήμερα!


Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.