Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κάνεις για αξιωματικός των Commandos;


                                                                                                                                                                                      
Αυτή είναι μια ερώτηση που εμπεριέχεται στην ιστοσελίδα των Βρετανών Πεζοναυτών (Royal Marines) και αφορά στους υποψήφιους αξιωματικούς.

Παραπέμπει σε 3 ένθετα. Το πρώτο επεξηγεί τα σωματικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος πεζοναύτης, υποδεικνύει προπαρασκευαστική προπόνηση, και αναλύει την διαδικασία επιλογής και εκπαίδευσης που ακολουθεί ένας υποψήφιος πεζοναύτης-κομάντο και αντίστοιχα ένας υποψήφιος αξιωματικός.

Το δεύτερο, είναι ένας οδηγός που περιγράφει τα καθήκοντα, την εκπαίδευση, τις ειδικότητες και την καριέρα που μπορεί να ακολουθήσει ένας πεζοναύτης από απλός οπλίτης μέχρι και βαθμοφόρος. Παίρνει 32 εβδομάδες εντατικής εκπαίδευσης για να γίνει κάποιος Βρετανός πεζοναύτης!

Το τρίτο και πιο ...ενδιαφέρον είναι αυτό που δείχνει τους μισθούς κατά βαθμό και χρόνια υπηρεσίας! Πολύ κατατοπιστικό και ελκυστικό θα έλεγα διότι οι μισθοί διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα είναι ένα πολύ πειστικό κίνητρο για ένα νέο να καταταγεί στο ναυτικό και ειδικότερα στους πεζοναύτες. Αναφέρω το ναυτικό, γιατί εκεί υπάγονται οι "βασιλικοί πεζοναύτες". Δεν τους πτοεί η οικονομική κρίση τους Βρετανούς. Θέλουν να διατηρούν τον πήχυ ψηλά σε  προσέλευση και επιλογή προσωπικού! Μήπως έτσι είναι το σωστό;


Και κάτι ..έξυπνο! Για να κινήσουν το ενδιαφέρον σ' ένα νέο που επιθυμεί να καταταγεί σαν υποψήφιος αξιωματικός, έχουν ένα βίντεο-παιχνίδι, στο οποίο όποιος θέλει να δοκιμάσει την ικανότητά του να διοικεί ένα τμήμα πεζοναυτών κομάντος, καλείται μέσα σ' ένα τακτικό πλαίσιο να δώσει κάποιες λύσεις! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη και ειδική τακτική γνώση παρά μόνο κοινή λογική και ταχύτητα αντίδρασης. Είναι αυτό που απεικονίζεται στην πρώτη μικρή  φωτογραφία παραπάνω, με τον τίτλο "Πράσινες επιχειρήσεις", προφανώς παίρνοντας αυτό τ' όνομα από τον πράσινο μπερέ των Βρετανών πεζοναυτών.




Μπορείτε να το δοκιμάσετε, πιέζοντας τον σύνδεσμο: Green Ops. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καταλαβαίνετε αγγλικά. Νομίζω ότι οι περισσότεροι τα καταφέρνετε!

Όλα είναι πολύ καλές ιδέες για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του ΓΕΣ, αν και εκεί που δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σαν κίνητρο είναι στα λεφτά! Βρε πώς μπατιρίσαμε!


Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.