Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών γιόρτασε τα 25 χρόνια της


Με επίδειξη τμήματος πεζοναυτών και παρουσίαση όπλων και πυρομαχικών τιμήθηκε στις 23/4/2013 στο στρατόπεδο συνταγματάρχη Γεωργούλα στο Βόλο η επέτειος των 94 χρόνων από την ίδρυση του 32ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο μετεξελίχθηκε στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. 

Η ταξιαρχία Πεζοναυτών συμπλήρωσε 25 χρόνια από την ίδρυσή της σαν σχηματισμός.


Παλιά φωτογραφία της 10ετίας το'80, όταν οι πεζοναύτες φορούσαν την δική τους παραλλαγή με τον μπλε μπερέ. Εδώ, ο αείμνηστος στρατηγός Καρούσος, τότε διοικητής της ΙΙΙης ΜΕΔ, επιθεωρεί μονάδα πεζοναυτών.



Αποτελεί τον μοναδικό σχηματισμό Πεζοναυτών στον ελληνικό Στρατό. 

Η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού της, η αυτοπεποίθηση, η τόλμη, η ταχύτητα ενέργειας, η πίστη στο έμβλημα «ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ» και τον πράσινο μπερέ, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της Ταξιαρχίας και των τριών Ταγμάτων Πεζοναυτών που περιλαμβάνει.

Σύγχρονοι Έλληνες πεζοναύτες που συμμετέχουν σε διμοιρία επίδειξης ασκήσεων ακριβείας  (Πηγή)

Όπως επισημάνθηκε στην ημερήσια διαταγή, «έχοντας επίγνωση των εθνικών κινδύνων που ελλοχεύουν στην σύγχρονη γεωπολιτική πραγματικότητα και οι οποίοι επιβάλλουν εγρήγορση, η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών αποτελεί αδιαμφισβήτητο παράγοντα παραγωγής ασφάλειας και σταθερότητας, προσφέροντας στην άμυνα της χώρας, στις διεθνείς της υποχρεώσεις, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, διαθέτοντας το προσωπικό και τα μέσα της, παρέχοντας βοήθεια, όπου και όποτε της ζητηθεί, στην αντιμετώπιση θεομηνιών ή άλλων εκτάκτων αναγκών».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.