Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο ρόλος των ειδικών δυνάμεων ..βρέθηκε!

Δεν πάει πολύς καιρός που από μέσα ενημέρωσης, βγήκε η είδηση ότι ο αμερικανικός στρατός, ασχολείται με την αναπροσαρμογή του δόγματος χρησιμοποιήσης ειδικών δυνάμεων.

Τελικά, όπως φαίνεται ο ρόλος ..βρέθηκε!  Θα είναι ρόλος σε πόλεμο και σε ειρήνη! Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, οι Green Βerets δηλαδή και όχι μόνο, θα αναλαμβάνουν από εδώ και στο εξής, μέσα από την "αγαστή συνεργασία" με ειδικές δυνάμεις αλλά και γενικά με το στρατό άλλων συμμάχων χωρών ή ακόμη φιλικά προσκείμενων γηγενών κατοίκων εχθρικών ή ασταθών  χωρών, την πρόληψη δημιουργίας εντάσεων, τρομοκρατικών δράσεων, και εκρήξεων τοπικών πολέμων που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε γενικότερες συρράξεις. Βέβαια υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, που πρέπει να τις ξέρουμε!

Ο σκοπός τους  θα είναι η δημιουργία ενός πλέγματος "επιτήρησης και προστασίας" για την άμεση και έγκαιρη κατάσβεση καυτών-θερμών επεισοδίων σε περιοχές της υφηλίου όπου υπάρχουν ενεργές εστίες εχθροπραξιών. 

Τουλάχιστον, αν δεν θα μπορούν να αποσοβήσουν συρράξεις, θα μπορούν να διαμορφώνουν ευνοϊκές συνθήκες για την είσοδο άλλων  συμβατικών δυνάμεων. Και όλα αυτά θα γίνονται όχι με μονομερή επέμβαση των ΗΠΑ, αλλά "από, μαζί με, ή/και ανάμεσα από" συμμαχικά κράτη για την επαύξηση της παγκόσμιας ασφάλειας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα σε πρόσφατη ομιλία του! Οι ΗΠΑ, τουλάχιστον όσο αυτός θα είναι πρόεδρος, δεν θα επιχειρήσουν την κατάληψη και διατήρηση εδαφικών περιοχών ξένων χωρών. Δεν συμφέρει πολιτικά και οικονομικά.

Μικρές ομάδες ειδικών δυνάμεων, πέραν αυτών που υπάρχουν ήδη, θα προετοιμαστούν κατάλληλα, μαθαίνοντας τη γλώσσα και την κουλτούρα των περιοχών ενδιαφέροντος για να προωθούνται  εκεί και να αρχίσουν το δικό τους "ιεραποστολικό" έργο, αποκτώντας φιλίες, δεσμούς και εξασφαλίζοντας στενή συνεργασία με τοπικούς παράγοντες, κυρίως στρατιωτικούς, αλλά και πολιτικούς. Ψάχνουν για "δικούς τους ανθρώπους".

Παράλληλα θα συνεργάζονται στενά με τις κατά τόπους πρεσβείες τους και άλλες ..υπηρεσίες τους ώστε να υπάρχει συντονισμένη δράση για το επιδιωκόμενο έργο, το οποίο δεν θα περιορίζεται μόνο στην εκπαίδευση και οργάνωση σε τακτικό επίπεδο, αλλά θα επεκτείνεται και σε επιχειρησιακό επίπεδο, με σχεδίαση μελλοντικών και ενδεχομένων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε περιοχές όπου πλανάται το φάσμα του πολέμου! Σε λίγο καιρό θα δούμε και τροποποίηση του υπάρχοντος δόγματος, αν δεν έχει γίνει ήδη!

Συμπέρασμα; Αν δείτε πυκνά-συχνά να έρχονται προς τα εδώ Αμερικανοί "ειδικοδυναμίτες",  να ξέρετε ότι τα πράγματα μπορεί να μην πάνε ..καλά!


Ανιχνευτής

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.