Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η Υπονόμευση


Είναι ένα παλιό, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ το οποίο βρήκα ανιχνεύοντας στο διαδίκτυο, σχετικά με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε πολλές περιοχές, για να μη πω στις περισσότερες του πλανήτη. 

Πηγή
Πολλά έχουν ειπωθεί και  γραφεί στο παρελθόν! Με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, επανέρχεται αυτό το θέμα στην επιφάνεια. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις είναι ένας τομέας, που εφάπτεται με τις ειδικές  επιχειρήσεις.


Στο ντοκιμαντέρ, που έχει αναμεταδοθεί πολύ στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο, από άλλα ιστολόγια, ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιούσε η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες - στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983. Ο Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB  με αποστολή στην Ινδία, η οποία όμως "προσχώρησε" τελικά προς τη "δύση", το 1970.

Ο Bezmenov εξηγεί μερικές από τις τεχνικές πάνω στις οποίες εκπαιδεύτηκε και τον τρόπο με τον οποίο η σοβιετική προπαγάνδα απλωνόταν σε τρίτες χώρες για να επιδράσει στους δασκάλους, στους πολιτικούς και στους υπόλοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας - στόχου, ώστε οι κάτοικοι να δεχθούν την σοβιετική ιδεολογία.

Περιγράφει με λεπτομέρεια τους στόχους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν, για την υπονόμευση της χώρας - στόχου, με μια μεθοδολογία τεσσάρων βημάτων.

Ο Yuri Bezmenov αυτομόλησε στην Αμερική και προφανώς εργάστηκε, υπηρετώντας την Αμερικανική προπαγάνδα, πράγμα που είναι εμφανές στη διάλεξή του.

Οι μέθοδοι που περιγράφει, οι οποίες αναφέρονται και σε μεταγενέστερα αμερικανικά στρατιωτικά εγχειρίδια ψυχολογικού πολέμου, είναι πραγματικές και χρησιμοποιούνται με τον τρόπο που περιγράφονται στη διάλεξη. 

Δείτε το ντοκιμαντέρ, πιέζοντας το σύνδεσμο: Υπονόμευση



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.