Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μάλι. Δύο μήνες μετά.

French Foreign Legion Combat Jump in Timbuktu!
Γάλλοι αλεξιπτωτιστές της Λεγεώνας των Ξένων, ετοιμάζονται για την εκτέλεση επιχειρησιακού άλματος στο Μάλι, τον Ιανουάριο του 2013. (Πηγή)

Σποραδικά ακούγονται  νέα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μάλι. Μάλιστα, εμφανίστηκαν και διδάγματα για την τακτική χρησιμοποίηση των αεροπορικών μέσων των Γάλλων.

Ένα συγκρότημα αλεξιπτωτιστών, περίπου 200 άνδρες,  "έπεσε" βόρεια του Τιμπουκτού, για να αποκόψουν τους υποχωρούντες αντάρτες στα τέλη Ιανουαρίου 2013. Δείτε, πιέζοντας τον προηγούμενο σύνδεσμο, το βίντεο του νυκτερινού άλματος, που τραβήχτηκε από μη επανδρωμένο αερόχημα εκείνο το βράδυ από ψηλά). Παράλληλα ένα τμήμα έκανε άλμα στο αεροδρόμιο, προκειμένου να το ασφαλίσει ώστε να προσγειώνονται τα μεταγωγικά άεροσκάφη που μετέφεραν μονάδες και υλικά. Οι αλεξιπτωτιστές, ανήκαν στο 2ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Λεγεώνας των Ξένων.

Αρχές Φεβρυαρίου οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις, ξεκίνησαν επιχείρηση για να εξουδετερώσουν  οπλαρχηγό και συγκρότημα ανταρτών της Αλ Κάιντα.

Στις 8 Φεβρουαρίου, οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις, εκτελούν ένα δεύτερο επιχειρησιακό άλμα στο Τεσσαλίτ, όπου στη συνέχεια προσγειώνεται το αεροσκάφος, αφού έχει προγηθεί η εξασφάλισή του.

Στις 10 Φεβρουαρίου, αποτυγχάνει η αντεπίθεση των ανταρτών στο Γκάο και αρχίζει ο ανταρτοπόλεμος για τα καλά.


Αρχές Μαρτίου σκοτώνεται μάλλον από ειδικές δυνάμεις, ο 2ος στην ιεραρχία οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα Μουχτάρ Μπελμουχτάρ του Iσλαμικού Μάκρεμπ (AQIM). Είναι αυτός που λέγεται ότι σχεδίασε και εκτέλεσε την προσβολή στο συγκρότημα διυλιστηρίων στην Αλγερία.

Μαλί: Ο στρατός απέκρουσε επιχείρηση ισλαμιστών
Πηγή

 Πριν από 2 ημέρες αποκρούσθηκαν πάλι δυνάμεις ανταρτών που προσπάθησαν να μπουν στο Τιμπουκτού.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ο θάνατος 5 Γάλλων στρατιωτών. Ο ανταρτοπόλεμος καλά κρατεί.


Ανιχνευτής

 






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.