Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Όταν οι βατραχάνθρωποι πετούν..

(Πηγή)
 Πιστεύω ότι όλοι έχετε ακούσει για τα JET-SKI  αλλά για JET-PACK;  Στη Διάσκεψη-Έκθεση βιομηχανιών  υλικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του 2013, γνωστή σαν SOFIC (Special Operations Forces Industry Conference) που έλαβε χώρα στην Τάμπα της Φλόριντα τον περασμένο μήνα, ένας ή μάλλον δύο άτομα έκαναν βόλτες πάνω από τα νερά του κόλπου της Τάμπα, φορώντας μια .. αλλόκοτη συσκευή, που εκτόξευε με πίεση νερό, και τους σήκωνε κυριολεκτικά στον αέρα!

Αυτό είναι και το Jet-Pack για το οποίο μιλάμε εδώ!  Το διευκρινιζω, γιατί ατομικές συσκευές αιώρησης και πτήσης έχουν παρουσιαστεί πολλές κατά καιρούς, από κατασκευαστές εμπνεόμενους από ιστορίες φαντασίας. Ίσως κάποτε να κυκλοφορούν τέτοιες για να κάνουν βόλτες στον αέρα όσοι θέλεουν! Ποιός ξέρει;

Ας προσγειωθούμε όμως στην πραγματικότητα. Ο κατασκευαστής αυτού του ..υδρόβιου Jet-Pack πήρε άδεια και το παρουσίασε στην έκθεση υλικών ειδικών δυνάμεων, γιατί προφανώς κάποιοι ενδιαφέρθηκαν γι' αυτό. Πολύ πιθανόν βατραχάνθρωποι.

Ο λόγος φαίνεται ..ελκυστικός! Η αθόρυβη και αιφνιδιαστική στη συνέχεια προσέγγιση θαλάσσιου πλωτού στόχου! Πώς επιτυγχάνεται αυτό, το εξηγεί ο κατασκευαστής. Η προσέγγιση ενός θαλάσσιου στόχου μέχρι σήμερα, γίνεται με δύο τρόπους, από αέρα και από θάλασσα φυσικά. Η προσέγγιση με χρήση ελικοπτέρου και ταχεία καταρρίχηση στη συνέχεια, γίνεται αντιληπτή αρκετά έγκαιρα ώστε ό αντίπαλος να μπορεί ν' αντιδράσει.

Η ρίψη αλεξιπτωτιστών με λέμβο, απαιτεί στη συνέχεια προσέγγιση του στόχου με μηχανή, που και πάλι ο θόρυβος είναι αρκετός για να συνεγείρει τον αντίπαλο επί του στόχου, εκτός και αν υπάρχει αντιπερισπασμός με πυρά!

Το ίδιο ισχύει όταν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ταχύπλοα σκάφη για την προσέγγιση και στη συνέχεια παραβολή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σκάλα για την αναρρίχηση του προσωπικού επάνω στο σκάφος-στόχο. Όσο αθόρυβα και αν είναι τα παραπάνω μέσα, πάντα ο θόρυβος που προκαλούν είναι εύκολα αντιληπτός και ο αιφνιδιασμός αμφισβητούμενος.  Δίνει το χρόνο στον αντίπαλο να βάλει πυρά εναντίον των βατραχανθρώπων στην πιο ευάλωτη φάση της αναρρίχησης

Αν φαντασθούμε όμως μια ομάδα βατραχανθρώπων να κινείται 10 μέτρα κάτω από το νερό, όχι με συμβατικές συσκευές κλειστού κυκλώματος και βατραχοπέδιλα, αλλά με ειδικό σύστημα πρόωσης που δίνει μια ταχύτητα μέχρι και ...30 κόμβους, με διάρκεια κίνησης μέχρι και 4 ώρες και τροφοδοσία οξυγόνου για διπλάσιες ώρες και μόλις φτάσει στο στόχο να ...πετάγεται έξω από το νερό ξαφνικά και να προσνηώνεται στο στόχο για ανάληψη δράσης τι θα λέγατε;  Αμερικανιστί ίσως: "Ουάου!!"

(Πηγή)

Αυτή είναι η φιλοσοφία του Jet-Pack το οποίο δεν έχει μείνει απλά στο πειραματικό στάδιο, αλλά έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από ιδιωτικές εταιρείες παροχής ασφαλείας για την απελευθέρωση γιότ που είχαν καταληφθεί από πειρατές! Ξαφνικά είδαν δύο ..τέρατα να πετάγονται από το νερό και να πέφτουν στο κατάστρωμα πυροβολώντας ασταμάτητα! Το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να ..πέσουν αυτοί στο νερό για να γλυτώσουν, όπως αφηγήθηκε την ιστορία ο κατασκευαστής. Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και πώς να μην είναι όταν δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για επιθετική ενέργεια!

Πέρα από αυτή την τακτική χρησιμοποίηση, φαίνεται καλό και για έρευνα περιοχής αφού μπορεί ο χρήστης να υπερίπταται πάνω απο μια θαλάσσια περιοχή και να βλέπει καλύτερα λεπτομέρειες για επιπλέοντα αντικείμενα.

Η συσκευή μπορεί να συνοδεύεται από ειδικό σωλήνα μήκους 10 μέτρων μέσα από τον οποίο περνά το νερό για να γίνεται στη συνέχεια η εκτόξευσή του με πίεση που σηκώνει το χειριστή στον αέρα. Ο σωλήνας είναι συνδεδεμένος με πλωτό μικρό σκάφος που ακολουθεί στο νερό σαν.. ουραγός, ενώ ο χρήστης είναι μπροστά και πετάει.

Η συσκευή έτσι ..ξεκουράζεται, γιατί δεν έχει ανάγκη σωλήνες για να λειτουργήσει. Λειτουργεί από μόνη της με τον ειδικό βενζινοκινητήρα 260 ίππων που διαθέτει και στέλνει πίσω στις δύο .."εξατμίσεις" της με πίεση νερό 1000 γαλόνια ανά λεπτό! Όταν απαιτείται, πετάει και χωρίς νερό και τότε εκτοξεύει αέρα με πίεση.

Προς το παρόν ο πολιτικός τύπος που πωλείται στην αγορά, κοστίζει μόνο  ...68.500 δολάρια ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της εκπαίδευσης.

Τι άλλο θα δούμε!



Ανιχνευτής


























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.