Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο δρόμος προς τον Παράδεισο..

Στην Ταϊβάν, όπως γίνεται και σ' άλλες χώρες, η επιλογή του προσωπικού για τις ειδικές δυνάμεις γίνεται με αυστηρά κριτήρια, που έχουν να κάνουν κυρίως με την σωματική και ψυχική αντοχή. Τα τεστ είναι πάντα εναλλασόμενα μέχρι την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης.

Οι ανατολίτες όμως, έχουν πάντα πιο ξεχωριστά και "παράξενα" για τους δυτικούς, τεστ. Οι δοκιμασίες κυρίως οι σωματικές, αγγίζουν τα όρια της βίας και της αγριότητας. Η ανατολική φιλοσοφία περί σκληραγωγίας και αντοχής στον πόνο, είναι διαφορετική! Ίσως καλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μια τέτοια δοκιμασία, είναι "Ο δρόμος προς τον Παράδεισο", όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται. Σε ένα διάδρομο μήκους 50 μέτρων, στρωμένο με άγριες και κοφτερές πέτρες, καλούνται οι εκπαιδευόμενοι Ταϊβανέζοι πεζοναύτες-δύτες στα πλαίσια της ειδικής αμφίβιας εκπαίδευσης των 9 εβδομάδων, να τον διέλθουν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ημίγυμνοι, έρποντας με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, εκτελώντας στη συνέχεια ή παράλληλα και άλλες ασκήσεις. Ο δρόμος, προσομοιάζει τις κακοτράχαλες ακτές της Ασίας που ενδέχεται να κληθούν οι πεζοναύτες να ενεργήσουν, γιατί όπως λένε, δεν είναι όλες οι ακτές με αμμουδιές!
 
"Φοβερός ο πόνος" αναφέρουν όσοι έχουν αυτή την εμπειρία! Το "έρπειν" κανονικά διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ...αν οι εκπαιδευτές μείνουν ικανοποιημένοι από την απόδοση! Αλλιώς, αυτοί που δεν τα καταφέρνουν καλά, καλούνται να τον ξαναπεράσουν! Οι κοκκινίλες στο δέρμα, μετατρέπονται σε γδαρσίματα και στη συνέχεια σε πληγές που ματώνουν! 
 
Όσοι όμως  περάσουν αυτή την τελική δοκιμασία, προκρίνονται και εντάσσονται στους επιτυχόντες δύτες. Είναι η έρπυση της τιμής που γίνεται σε ειδική τελετή, με την παρουσία όλων των εκπαιδευτών, των παλαιότερων πεζοναυτών και των συγγενικών προσώπων των υποψηφίων! Κάτι σαν την δική μας απονομή μπερέ θα έλεγα!

Δείτε παρακάτω κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες αυτής της δοκιμασίας. Μπορείτε να δείτε και ένα μικρό βίντεο, πιέζοντας τον σύνδεσμο: Endurance test.















H Ταϊβάν, ή Δημοκρατία της Κίνας, ή Εθνικιστική Κίνα, που βρίσκεται στο νησί  Φορμόζα, αισθάνεται πάντα την απειλή της κομμουνιστικής Κίνας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προετοιμασθεί για την αντιμετώπιση της απειλής!

Μεγάλη έμφαση δίνει στις ειδικές δυνάμεις! Πρόσφατα το Discovery Channel, έβγαλε δύο ντοκιμαντέρ σχετικά με τις ειδικές δυνάμεις της Ταϊβάν. Πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά, έστω και αν αποτελούν διαφημιστικό υλικό! Άλλωστε έτσι συμβαίνει παντού! Δίνουν και κάποιες ιδέες περί εκπαίδευσης!

Δείτε τα, πιέζοντας τους συνδέσμους: Army frogmen και  Army Rangers


Ανιχνευτής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.