Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ανιχνευτές- Ελεύθεροι σκοπευτές


Αμερικανοί πεζοναύτες, ανιχνευτές-ελεύθεροι σκοπευτές που ανήκουν στον Α' Λόχο του 1ου Τάγματος Αναγνώρισης, επιτηρούν τον στόχο, μέσα από τη διόπτρα του παρατηρητού και την διόπτρα του τυφεκίου Ελευθέρου σκοπευτού Barret M82, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια άσκησης. (Πηγή φωτογραφίας)

Οι ανιχνευτές- ελεύθεροι σκοπευτές, (scout-snipers) είναι μια  επιπρόσθετη ειδικότητα ενός πεζού πεζοναύτη, που αποκτάται μετά την επιτυχή αποφοίτηση από το αντίστοιχο σχολείο.

Υπάρχει μια διμοιρία ανιχνευτών-ελευθέρων σκοπευτών συνήθως εντεταγμένη στον Λόχο διοικήσεως του τάγματος Πεζοναυτών, χωρίς αυτό να εμποδίζει την απόσπαση ομάδων όπου απαιτείται κατά την κρίση του διοικητή , προς όφελος του οποίου ενεργούν.

Έχουν την δυνατότητα εκτέλεσης αναγνωρίσεως και επιτήρησης στόχων. Ένας ανιχνευτής - ελεύθερος σκοπευτής, πρέπει να είναι εξ' ορισμού άριστος μαχητής στην ατομική τακτική και στην σκόπευση. Και αυτό εμπεριέχεται στο σύνθημά τους "Μια βολή, ένας νεκρός" (One shot, one kill)

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες, πρώτοι, καθιέρωσαν αυτόν τον διπλό ρόλο για τους ανιχνευτές τους και η πράξη έδειξε ότι δεν ήταν καθόλου κακή ιδέα.

Θα μιλήσουμε για την επιλογή τους και την εκπαίδευσή τους σε επόμενο άρθρο, αν και μέσα στο βίντεο, αναφέρονται αρκετές λεπτομέρειες.


Ανιχνευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.