Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τα γενέθλια της Διακλαδικής ΔΕΕ


Χαρακτηριστική εικόνα από την τελετή των γενεθλίων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που έγινε στο ΓΕΕΘΑ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013. Αριστερά, όπως βλέπετε την φωτογραφία, η σημαία της 31 Μοίρας Επιχιερήσεων Έρευνας Διάσωσης της ΠΑ, στο κέντρο η σημαία της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ και δεξιά η πολεμική σημαία του νέου "Ιερού Λόχου". 

"Τρία  σ' ένα", αλλά ..διατηρούν την ιδαιτερότητά τους ξεκινώντας από τη στολή που φέρουν! Δεν θα υπήρχε καμιά αντίρρηση αν φορούσαν επίσημες στολές του κλάδου τους, οπότε η διαφορά στις στολές θα ήταν αποδεκτή!  Ο τύπος όμως της στολής εκστρατείας, έχει να κάνει με το επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο τα ειδικά τμήματα θα επιχειρήσουν! 

Το δυνητικό θέατρο επιχειρήσεων  και για τους τρείς είναι το ίδιο και επομένως, η κοινή λογική λέει ότι θα έπρεπε μάλλον οι στολές εκστρατείας να είναι ενιαίες!

Οι "αεροπόροι", έχουν υιοθετήσει την παλιά αγγλική στολή παραλλαγής, οι "ναυταίοι" την παλιά αμερικανική ερήμου και οι "στραταίοι" έχουν την ελληνική ψηφιακή παραλλαγής.

Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να κάτσουν κάτω και να συζητήσουν σοβαρά ποιά στολή είναι κατάλληλη για τις αποστολές τους, χωρίς ξένα αντίγραφα! Μια ..μικρή σπαζοκεφαλιά για την ΔΔΕΕ!


Ανιχνευτής





1 σχόλιο :

  1. Ακριβώς! Λες και βλέπεις τρεις διαφορετικούς στρατούς...
    Επ' ευκαιρία, η ανεκδιήγητη παραλλαγή της ΠΑ (ξέρετε, η lizzzard σε αποχρώσεις του μπλε) πότε με το καλό θα αλλάξει; εκτός αν το χώμα και τα δέντρα στα αεροδρόμια και τα ραντάρ είναι γαλάζια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.