Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

H επιστροφή στις ρίζες

Η ηρωική πολεμική σημαία του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής, από σήμερα θα κυματίζει πάλι περήφανα σε κάθε εκδήλωση της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων

Μετά από ανάπαυση 68  χρόνων μέσα στις προθήκες του πολεμικού Μουσείου και στο ΓΕΕΘΑ, ανακαλείται στην υπηρεσία ξανά!  Παραδόθηκε σήμερα στα χέρια του νέου και σύγχρονου  Ιερού Λόχου για να τιμήσει την πατρίδα σε όποιους αγώνες τυχόν χρειασθεί! 

Σήμερα το παρελθόν επανασυνδέεται με το παρόν των ελληνικών ειδικών δυνάμεων. Η σημαία των καταδρομέων του Αιγαίου του 1942-1945, γίνεται και σημαία των σύγχρονων αμφίβιων καταδρομέων που και αυτοί έχουν χρεωθεί το Αιγαίο!

Η παράδοση της σημαίας του παλιού Ιερού Λόχου στον νέο, είναι μια συμβολική πράξη που η ιστορική αναγκαιότητα το απαιτεί. Είναι μια πράξη συμβολαίου, των νέων καταδρομέων που δεσμεύονται να κρατήσουν το Αιγαίο στα ελληνικά χέρια ό,τι και αν συμβεί, υποσχόμενοι σε αυτούς που κάποτε πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους να το απελευθερώσουν, ότι δεν θα διστάσουν και οι ίδιοι να δώσουν την  τη ζωή τους για τον ίδιο σκοπό. 

Υπόσχονται να νικήσουν ό,τι και να γίνει, όπως νίκησαν οι παλιοί. Υπόσχονται να τα καταφέρουν καλύτερα από τους παλιούς!

Σήμερα ο Ιερός Λόχος αναγεννάται! Σήμερα ο σύγχρονος Ιερός Λόχος επιστρέφει στις ρίζες του! Ζήτω ο Ιερός Λόχος!



Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.