Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι Βορειοκορεάτες κομάντος

Lính đặc nhiệm Triều Tiên
Πηγή
Πριν από καιρό είχαμε παρουσιάσει ένα άρθρο σχετικά με τις ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας. Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου ένα άρθρο που αναφέρεται πάλι σ΄αυτούς, παρουσιάζοντάς τους να βρίσκονται μάλλον σε δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το καθεστώς.

Οι επίλεκτοι των  βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων που αποτελούν, σύμφωνα με τα γραφόμενα στο άρθρο, το 15%  του ενεργού στρατού δυνάμεως 1,2 εκατομμυρίων στρατιωτών, απολαμβάνουν περισσοτέρων προνομίων από τους υπόλοιπους σε τροφή υλικά και ενδυμασία, αφού οι αποστολές τους θεωρούνται δύσκολες, με διεισδύσεις και ενέργειες εντός του εχθρικού γι' αυτούς, εδάφους της Νότιας Κορέας και όχι μόνο. Ακόμη και μετά την θητεία τους, η ανεύρεση εργασίας είναι πιο εύκολη, γεγονός που αποτελεί ένα πολύ δυνατό κίνητρο να υπηρετήσουν εκεί. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να αποδεικνύουν την πίστη τους στο καθεστώς.

 Oι κληρωτοί υπηρετούν θητεία ...έξι χρόνια!! Επομένως έχουν αρκετό καιρό για να γίνουν άριστοι μαχητές, εφάμιλλοι των μονίμων. Το πρόβλημα παραμένει όμως στον εξοπλισμό τους που έχει μείνει πολύ πίσω, συγκριτικά με τους αντιπάλους τους, πάλι σύμφωνα με τα γραφόμενα του εν λόγω άρθρου

Ένα παράδειγμα είναι η λιγοστή διαθεσιμότητα πυρομαχικών εκπαίδευσης που περιορίζει στο ελάχιστο την προπόνηση σε βολές, κυρίως στην ειδικότητα των ελευθέρων σκοπευτών, που για να τηρούν τη δεξιότητά τους, θα πρέπει να καταναλώνουν χιλιάδες φυσίγγια το χρόνο κατ' άτομο! Αν ληφθεί υπ' όψη ότι οι Βορειοκορεάτες διαθέτουν 30.000 ελεύθερους σκοπευτές, οργανωμένους σε 10 ταξιαρχίες, γίνεται αντιληπτό για τι ποσότητες πυρομαχικών συζητάμε.

Έτσι περιορίζονται στην διατήρηση της άριστης φυσικής κατάστασης, στις πολεμικές τέχνες (μάχη σώμα με σώμα), σε ασκήσεις μικρών κλιμακίων χωρίς πυρομαχικά και εξασκούνται πολύ περισσότερο στην διείσδυση, στην παραλλαγή και στην κατάληψη θέσεων με αφάνεια.

Παρ' όλα τα προβλήματα, διατηρούν μια δύναμη περίπου 5.000 ανδρών, που θεωρούνται οι εκλεκτοί των εκλεκτών και η αποστολή τους είναι να διεισδύσουν στη Νότιο Κορέα για να προσβάλουν στόχους υψηλής αξίας (εγκαταστάσεις επικοινωνιών, στρατηγεία, προσωπικότητες κλπ). Αυτοί δεν έχουν επηρεαστεί όπως φαίνεται από την γενική κρίση και παραμένουν ζηλωτές του καθεστώτος ζώντας ίσως σε ..πλασματικό κόσμο.

Αυτό όμως που αρχίζει να γίνεται πραγματικό πρόβλημα και δίλημμα για το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με αναφορές από διάφορα όργανα πληροφοριών είναι ότι, θεωρούμενοι σαν οι πιο πιστοί στο καθεστώς, αναλαμβάνουν να βοηθούν την μυστική αστυνομία σε αποστολές επιτήρησης του υπόλοιπου 85% του στρατού, για το οποίο λέγεται ότι τώρα τελευταία, σημειώνονται πολλές λιποταξίες και αυτομολήσεις προς το κινέζικο έδαφος κυρίως, που η πρόσβαση είναι πιο εύκολη.

Πάντως οι Νοτιοκορεάτες λάμβαναν και εξακολουθούν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την αντιμετώπιση των βόρειων κομάντος, ελπίζοντας για καλύτερες ημέρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα προπαγανδιστικό βίντεο για την εκπαίδευση των βορειοκορεατικών ειδικών δυνάμεων.

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.