Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Επιδεικνύοντας δεξιότητες


Μια χαρακτηριστική φωτογραφία ανιχνευτή θαλάσσης, που λήφθηκε κατά την πρόσφατη επίδειξη των ελληνικών ειδικών δυνάμεων στο ΚΕΕΔ, προς τον ΥΕΘΑ της Σερβίας. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το αν πρέπει προσωπικό των ειδικών δυνάμεων να εμπλέκεται σε επιδείξεις ή όχι!

Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για σπατάλη πολύτιμου χρόνου εκπαίδευσης, άλλοι μιλούν για διαρροή πολύτιμων πληροφοριών και άλλοι για θεατρινισμούς! Τίποτα απ' αυτά δεν συμβαίνει! Η επίδειξη δεξιοτήτων και βαθμού εκπαίδευσης του προσωπικού των ειδικών δυνάμεων σ' ένα πολιτικό ή στρατιωτικό επισκέπτη της χώρας μας, μόνο θετικά προσφέρει!

Κατ' αρχήν διατίθενται μέσα όλων των τύπων και κλάδων για δοκιμές και προετοιμασία, που στην πραγματικότητα διεξάγεται μια μικρή άσκηση. Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες προπονούνται σε τεχνικές και μεθόδους που είναι πολύ χρήσιμες σε οποιαδήποτε περίπτωση. Άρα διεξάγεται συμπυκνωμένη και ποιοτική εκπαίδευση!

Το μήνυμα της καλής εκπαίδευσης και των κατεχομένων δεξιοτήτων μεταφέρεται στους ενδιαφερόμενους προς κάθε κατεύθυνση! Άλλοι ικανοποιούνται και άλλοι ίσως προβληματίζονται! Η επίδειξη αποτελεί μια μορφή απαραίτητης στρατιωτικής διπλωματίας, αν θέλετε. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες, νομίζω ότι δείχνουμε αυτά που θέλουμε, στο βαθμό που θέλουμε.

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.