Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η νέα συλλογή υλικού ορεινού αγώνα του αμερικανικού στρατού


Οπλίτης πεζικού κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στη Σχολή εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα του Στρατού Ξηράς (Πηγή)
Μετά από 3 περίπου χρόνια δοκιμών και αξιολογήσεων, ο αμερικανικός στρατός προχώρησε στην καθιέρωση των νέων συλλογών στρατιωτικού αναρριχητικού εξοπλισμού.

Ήδη έχει αρχίσει να εξοπλίζει τις ταξιαρχίες πεζικού, γιατί για το πεζικό προορίζονται (αφού έχουν πρώτα εξοπλισθεί οι ειδικές δυνάμεις) και αναμένεται να ολοκληρώσει μέσα στο 2015. Η κάθε συλλογή είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να εξοπλίζει απόλυτα ένα τμήμα 40 ανδρών ή επιπέδου διμοιρίας. 

Τώρα πόσες συλλογές χορηγούνται ανά μονάδα δεν το έχουν ανακοινώσει, αλλά δεν νομίζω ότι θα  ξεπερνούν τις 3 συλλογές κατά είδος. Εννοείται ότι η εκπαίδευση ορεινού αγώνα δεν είναι μόνο για τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, αλλά για όλες τις μονάδες πεζικού. 

Ο εξοπλισμός ξεκίνησε πιλοτικά από τις σχολές και κέντρα εκπαίδευσης ορεινού αγώνα που είναι:
Για τις ειδικές δυνάμεις, η συλλογή περιέχει τα ίδια ακριβώς υλικά,  για 12 άτομα, όσα είναι σε μια ομάδα τους.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, μετά από πολλές παρατηρήσεις και αναφορές μονάδων στην 10ετή ήδη παραμονή τους στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν γίνει σφοδρές μάχες επάνω στα κακοτράχαλα βουνά, κατέληξαν στο νέο σχήμα υλικών ορεινού αγώνα που περιλαμβάνει 3 κατηγορίες: Συλλογή υλικών για ορειβασία σε μεγάλα υψόμετρα και απότομες κλίσεις, συλλογή υλικών εφόδου και συλλογή υλικών ορειβασίας σε συνθήκες χιονιού και πάγου.

Η επιδίωξη είναι να μπορούν οι μονάδες που θα βρεθούν να ενεργούν σε τέτοια εδάφη να κινούνται αυτόνομα και πιο άνετα ημέρα και νύκτα, χωρίς να είναι δέσμιες εύκολων προσβάσεων μόνον!

Νέες συλλογές ορεινού αγώνα για τον αμερικανικό στρατό (Πηγή)
Στις νέες συλλογές περιλαμβάνονται σχοινιά, πιολέ, γκραμπόν και ό,τι άλλο πιο σύγχρονο υπάρχει που είναι πιστοποιημένο και από την Διεθνή Ομοσπονδία Αναρριχήσεων. Με την τυποποίηση των συλλογών, ο αμερικανικός στρατός προσδοκά πέραν της ασφάλειας προσωπικού, να κάνει οικονομία, προμηθεύοντας με τυποποιημένα πλέον υλικά και όχι δίνοντας πιστώσεις για ν' αγοράζει η κάθε μονάδα ό,τι νομίζει από το εμπόριο.

Και παλιότερα υπήρχαν τέτοια υλικά, αλλά όχι σ΄αυτό το επίπεδο τυποποίησης και πιστοποίησης. Η καινοτομία στη νέα συλλογή είναι τα υλικά για την αντιμετώπιση χιονοστιβάδων, όπως οι ειδικοί πομποί, που φέρουν  οι στρατιώτες επάνω τους, ώστε να εντοπίζονται εύκολα σε περίπτωση που τύχει να καταπλακωθούν από χιόνι. 

Το κόστος των συλλογών, αρχίζει από 3.000 δολάρια για τη συλλογή εφόδου και φτάνει στις 36.000 δολάρια για τη συλλογή ορειβασίας σε χιόνια και πάγο. Συνολικά αναμένεται να διατεθούν περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωση του εξοπλισμού των μονάδων πεζικού. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συλλογές μπορείτε να δείτε, πιέζοντας το σύνδεσμο: Συλλογές Ορεινού Αγώνα


Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.