Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο "Μακεδονομάχος" 2014

Διέλευση υδατίνου κωλύματος κατά την διαγωνιστική άσκηση "Μακεδονομάχος 2014" (Πηγή)
Για μια ακόμη χρονιά οι έφεδροι οργάνωσαν την διαγωνιστική στρατιωτική δραστηριότητα με την ονομασία "Μακεδονομάχος".

Πρόκειται για ένα συναγωνισμό στρατιωτικών δεξιοτήτων μεταξύ ομάδων, που ενσωματώνει παράλληλα και αθλητικές επιδόσεις.

Θυμούνται τα παλιά και διατηρούν τις στρατιωτικές τους συνήθειες και τις παραδόσεις.

Βέβαια θα έλεγα ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο αν διοργανώνονταν τέτοιοι στρατιωτικοί αγώνες υπό  την αιγίδα των Ενόπλων Δυνάμεων, προσκαλώντας και εφέδρους να συμμετάσχουν, όπως άλλωστε γίνεται σε πολλούς στρατούς του κόσμου. 

Δείτε τι γίνεται στη Γερμανία, τι κάνουν στην Βρετανία, πως το οργανώνουν οι Αμερικανοί, με τι ασχολούνται οι Φιλανδοί, ή οι Ιταλοί και τι αναλαμβάνουν οι Ολλανδοί, θεωρώντας ότι η εφεδρεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Ενόπλων τους Δυνάμεων και θα πρέπει  να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις. 

Βρετανοί έφεδροι στους διεθνείς αγώνες εφέδρων του 2013 (Πηγή)
Μάλιστα οι Βρετανοί, το προχωρούν ακόμη περισσότερο και το φτάνουν ακόμη και σε επίπεδο μονάδας καλώντας εφέδρους εκεί για διαγωνιστικές δραστηριότητες περιπόλων, όπως ακριβώς το κάνουν με τους στρατιωτικούς αγώνες του Cabrian Patrol.

Έχει ιδρυθεί και Διασυμμαχική Συνομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών που οργανώνει διεθνείς στρατιωτικού πεντάθλου σε διάφορες χώρες, στις οποίες δυστυχώς δεν εμφανίζεται η χώρα μας. Συμμετέχουν όμως γείτονες, με πιο τακτική εμφάνιση οι Βούλγαροι. Οι δε Σκοπιανοί, βρίσκουν την ευκαιρία να κοτσάρουν φαρδιά-πλατιά το "Μακεδονία".

Και μην πει κάποιος ότι όλοι αυτοί είναι  συλλήβδην ακραία στοιχεία γιατί τότε πρέπει όλοι μαζί να πέσουμε για ..κάμψεις!

Αξιολόγηση στην περίθαλψη τραυματία  κατά την διάρκεια του "Μακεδονομάχου" (Πηγή)
Αν λοιπόν αγώνες τύπου "Μακεδονομάχου" οργανώνονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις,  θα αποφευγόταν και η παρερμηνεία ή η κακοπροαίρετη κριτική των δραστηριοτήτων των εφέδρων περί  "παραστρατιωτικών" οργανώσεων και "ακροδεξιών" εκδηλώσεων, που βρίσκονται πάντα στην ευαίσθητη αντίληψη των ΜΜΕ.

Σίγουρα αυτό είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί την παρούσα περίοδο λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που πλήττει την πατρίδα μας, αλλά δεν είναι ανέφικτο. Ας το επανακτιμήσουν οι αρμόδιοι, γιατί είμαι βέβαιος ότι τους έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, "περί της σκοπιμότητας και της αναγκαιότητας τέτοιων εκδηλώσεων". 

Για παράδειγμα, στα κατά καιρούς "τρόπαια" που οργανώνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις,  στα πλαίσια μνήμης ιστορικών γεγονότων, θα μπορούσαν να κληθούν και έφεδροι να συμμετάσχουν, μετά από επιλογή και συντονισμό με τις επίσημα αναγνωρισμένες λέσχες ή ενώσεις εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τώρα το τι έγινε στον "Μακεδονομάχο 2014" μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα της ΛΕΦΕΔ.



Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.