Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Οι καταδρομείς των Φώκλαντς

Πηγή
Το 1982 η Βρετανία βρέθηκε στην θέση να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις,με τα στρατεύματά της 8.000 μίλια μακριά από τη χώρα, στον Νότιο Ατλαντικό, προασπίζοντας το εθνικό της συμφέρον.

Τα νησιά Φώκλαντ, ήταν αυτά που ήθελε να διατηρήσει με κάθε θυσία μέσα στις κτήσεις της. Η κυριότητα των νησιών αυτών είχε αμφισβητηθεί από τους Αργεντινούς, των οποίων η στρατιωτική κυβέρνηση, η  αργεντινή χούντα, με μονομερή απόφαση και ενέργεια τα κατέλαβε.

Οι Βρετανοί, με την πρωθυπουργό τους Μάργκαρετ Θάτσερ, αντέδρασαν γρήγορα, επιθυμώντας να κρατήσουν  το διεθνές κύρος του Ηνωμένου Βασιλείου  άθικτο. Για τους Βρετανούς ήταν θέμα τιμής να ανακαταλάβουν τα νησιά και να απελευθερώσουν τους Βρετανούς κατοίκους τους.

Η ταχύτητα ανακατάληψης των νησιών Φώκλαντ και η ήττα των Αργεντινών στρατευμάτων κατοχής, υποστηρίχθηκε από μια σειρά τολμηρών ενεργειών των ειδικών δυνάμεων των Βρετανών, που περιλάμβαναν, αναγνωρίσεις και προσβολές προσωπικού και μέσων των εχθρικών δυνάμεων.

Κάποιες από από αυτές τις τολμηρές καταδρομικές ενέργειες των Βρετανών SAS και των  SBS, στα νησιά Φώκλαντ, μπορείτε να δείτε σε βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.