Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο για τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις

Pegasus. Το υποψήφιο ιπτάμενο αυτοκίνητο για τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις. (Πηγή)
Από τον περασμένο χρόνο έχει γίνει γνωστή  η κατασκευή από γαλλική εταιρεία, ενός ελαφριού τετράτροχου αυτοκινήτου ανώμαλου εδάφους, που μπορεί να πετάξει με τη βοήθεια ενός μεγάλου έλικα στο πίσω του μέρος και την ανάπτυξη ενός αλεξιπτώτου τύπου paragliding.

Αρχικά η ιδέα ήταν για την ..απόλαυση και την ευχαρίστηση ανθρώπων που τους αρέσει να ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη κάθε τόσο, χωρίς ή με  χρήση προωθητικού κινητήρα.

Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις, έχοντας πρόσφατα την κακή εμπειρία στη Σομαλία, με την απώλεια του αιφνιδιασμού, που ένα μέρος της "αποδίδεται" στον θόρυβο των ελικοπτέρων (όπως λένε), αναζητούν και άλλες μεθόδους αθόρυβης διείσδυσης από αέρα, με οχήματα και βαρύτερο εξοπλισμό.

Βρήκαν λοιπόν την ιδέα του ιπτάμενου οχήματος ενδιαφέρουσα και την δοκιμάζουν! Ήδη ο γαλλικός στρατός από το 2012, διέθεσε γύρω στις 200.000 Ευρώ για την κατασκευή του πρωτοτύπου που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ανέλαβε την υποχρέωση παράδοσης του οχήματος, αφήνοντας την επιλογή του λοιπού εξοπλισμού και οπλικών συστημάτων στους πελάτες της, τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις.

Αυτό που χαρακτηρίζει το ιπτάμενο αυτοκίνητο, είναι η εύκολη μεταφορά του λόγω βάρους με οποιοδήποτε μέσον, η εύκολη απογείωσή του από ένα υπαίθριο άνοιγμα 50 έως 100 μέτρων και η αθόρυβη πτήση του μέχρι το ύψος των 3.000 μέτρων.  Πολύ κατάλληλο για την κατακόρυφη υπερκέραση εδαφικών και τεχνητών εμποδίων, χωρίς να γίνεται εύκολα αντιληπτό, με αυτονομία κίνησης-πτήσης γύρω στις 3 ώρες.

Διαθέτει χώρο για τον οδηγό και το συνοδηγό και πίσω αφήνεται ελεύθερος χώρος για τη μεταφορά φορτίου. Συνολικά μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 300 κιλά.

Προς το παρόν καίει βενζίνη, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει και την κατασκευή του με πετρελαιοκινητήρα. Θα το δούμε πολύ σύντομα και στην διεθνή έκθεση ειδικών επιχειρήσεων στην Ιορδανία, όπου προγραμματίστηκε  η παρουσίασή του.

Στην αγορά η τιμή του θα φτάσει τις 100.000 Ευρώ.



Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.