Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Φονικό κινητό

"Φόρτιση" του "κινητού". (Πηγή)
Μια τυχαία εμφάνιση διαφήμισης περί κινητών τηλεφώνων, μου επανέφερε στη μνήμη μια παλιά ιστορία από το Αφγανιστάν που συνέβη στις αρχές του 2006.

Το δελτίο πληροφοριών εκείνης της ημέρας, έγραφε για την εμφάνιση κινητών τηλεφώνων που είχαν διασκευαστεί σε πυροβόλα όπλα των 22 χιλιοστών. Σε κάποια επιδρομή εναντίον κρησφύγετου ανταρτών, είχαν βρεθεί τέτοια μονταρισμένα κινητά.

Αμέσως η πληροφορία διαδόθηκε αστραπιαία σε όλες τις μονάδες και στρατιωτικές υπηρεσίες, για να ενημερωθούν όλοι για τη νέα (εκείνη την εποχή) μέθοδο προσβολής των Ταλιμπάν.

Κυκλοφορούσαν ανάμεσά τους και φονικά κινητά τηλέφωνα-όπλα, εκτός από τα διασκευασμένα για την πυροδότηση αυτοσχέδιων βομβών. Αν και η πληροφορία ήταν πρωτάκουστη για πολλούς, τα κινητά-πιστόλια ήδη κυκλοφορούσαν στην Ευρώπη από το 2000, σύμφωνα με πηγές αστυνομικών αρχών. Ήταν "εισαγόμενο προϊόν" πιθανόν από χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Πηγή




Στη πραγματικότητα οι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν το περίβλημα του κινητού τηλεφώνου για να καμουφλάρουν τον μικρό τετράκαννο μηχανισμό πυροδότησης, όπως βλέπετε στην φωτογραφία παραπάνω.

Αργότερα βρέθηκε τέτοιο όπλο και στα χέρια ενός μαφιόζου στη νότια Ιταλία. Αλίμονο αν η τεχνολογία δεν διαδίδεται!

Πηγή
Βέβαια, μην φανταστεί κανείς ότι είναι όπλο ακριβείας, αλλά αν βρίσκεσαι πολύ κοντά, προκαλεί ζημιά. Για φανταστείτε μέσα σε πολυσύχναστο δρόμο, ένας που μιλάει στο κινητό, να πλησιάσει αμέριμνα τον "στόχο" του και ενώ τον προσπερνάει να εκτοξεύσει στο λαιμό του, πιέζοντας ένα κουμπί, μια 22άρα σφαίρα! "Ούτε γάτα ούτε ζημιά"! Ώσπου να τον πάρουν είδηση έχει εξαφανιστεί! 

Και αν θεωρείτε ότι είναι σενάριο φαντασίας, σας λέω ότι αυτό είχε συμβεί στην Καμπούλ, πριν γίνει γνωστό το κινητό- πιστόλι!

Πιέζοντας εδώ, θα δείτε ένα παλιό βίντεο που δείχνει πως λειτουργεί αυτό το αυτοσχέδιο πιστόλι.

Δεν σας είπα όμως για την διαφήμιση που μου το θύμισε. Αφορούσε και αυτή "κινητό-όπλο", μόνο που ήταν λίγο διαφορετικό, για αυτοπροστασία. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Aνιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.