Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τα νέα άρβυλα των Αμερικανών Πεζοναυτών

Πηγή
Τι ζητάμε από άρβυλα; Να είναι ελαφριά, ανθεκτικά σε μακροχρόνια ταλαιπωρία, αδιάβροχα, αλλά όταν βρέχονται ή λασπώνονται να πλένονται και να στεγνώνουν εύκολα, να διαπνέουν στο πόδι, να μην γλιστρούν οι σόλες τους σε κακοτράχαλα εδάφη, ούτε να πληγώνουν όταν περπατάμε σε αιχμηρά βράχια και ν' απορροφούν τον κραδασμό κατά το βάδισμα, ή και το τρέξιμο.

Αυτά με λίγα λόγια ζητάει ένας μαχητής από τ' άρβυλά του. Αυτά ζητούσαν επίμονα και οι Αμερικανοί πεζοναύτες και το πέτυχαν, με την χορήγηση στην ατομική τους υπόδηση των νέων αρβυλών ταχείας στέγνωσης, τύπου "RAT" (Rugged All Terrain) της γνωστής εταιρείας Danner. Η χορήγηση θα ξεκινήσει από το 2015 και θα ολοκληρωθεί το 2016.

Ενισχυμένη μύτη και φτέρνα, προστατεύουν από την υγρασία, ειδικά όταν κάποιος περπατά σε βρεγμένο γρασίδι ή χιόνι. Επιτρέπουν την διαπνοή με εσωτερική επένδυση Gοretex

Πηγή
Ανεξάρτητα απ' αυτό όμως,  τα άρβυλα αυτά, όπως λένε, με σόλα Vibram, κατασκευασμένα από ειδικά επεξεργασμένο ανθεκτικό νάιλον και δέρμα, παρέχουν εξαιρετική προστασία από ζέστη, μούχλα και υγρασία σε θερμά κλίματα, αλλά ακόμη και σε χειμερινό περιβάλλον.

Περισσότερες λεπτομέρειες και τιμές,  μπορείτε να δείτε στις προδιαγραφές τους. Θα μου πείτε τώρα, με 340 δολάρια που κοστίζει το ζευγάρι, αγοράζεις ό,τι το καλύτερο! Η διαφορά είναι ότι αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί και αντέχουν! Οι συμβάσεις με την εταιρεία τρέχουν!

Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.