Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η εκπαίδευση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους

Δεν θα πρέπει πλέον να μιλάμε για αντάρτες, αλλά για ένα οργανωμένο και καλά εξοπλισμένο στρατό, που αριθμεί γύρω στις 30.000 χιλιάδες μαχητές μέχρι στιγμής! Αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα και τις μάχες που εξελίσσονται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Το Ισλαμικό Κράτος, στρατολογεί και εκπαιδεύει νέους στρατιώτες, με μεθόδους που δεν διαφέρουν και πολύ από τους άλλους στρατούς. Λιποτάκτες σουνίτες στρατιώτες του Ιράκ, της Συρίας, ακόμη και του Λιβάνου, κατατάσσονται συνεχώς στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Οι σουνίτες, αρχίζουν μάλλον να σκέφτονται θετικά τη δημιουργία του Χαλιφάτου. Δεν ξέρω τι σκέφτονται και οι Ουζμπέκοι μαχητές που βρίσκονται στη Συρία

Σε μια επίδειξη ισχύος, το ΙΚ εμφανίζει διαφημιστικά ντοκιμαντέρ, που δείχνουν την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων του. Αμερικανικός και ανατολικός οπλισμός χρησιμοποιείται προς τούτο. Οι εκπαιδευτές, μάλλον επαγγελματίες στρατιωτικοί, που ανήκαν στον ιρακινό ή συριακό στρατό, είτε ακόμη και και σε κάποιο δυτικό στρατό, είτε τσετσενικής προέλευσης, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να φτιάξουν μαχητές. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει βολές, οπλομηχανήματα, μάχη σώμα με σώμα, μεταφορά τραυματία και βέβαια θρησκευτική διαπαιδαγώγηση.

 Ως τώρα έχουν εντοπιστεί αρκετά κέντρα εκπαίδευσης: Δύο στη Νινευί, ένα στα περίχωρα της Δαμασκού, στην Ράκα, στο Αλ Μπουκαμάλ,  στο Ντίερ αλ Ζουρ, στη Χασάκα και στα περίχωρα του Χαλεπίου. Όλα έχουν δεχτεί αεροπορικές προσβολές από την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Παρ' όλα αυτά, το ΙΚ έβγαλε προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ, αυτό που μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο, "Islamic State training camp", που δείχνει κέντρο εκπαίδευσης στη Νινευί. Προφανώς αποτελεί απάντηση στα αεροπορικά πλήγματα, υπονοώντας ότι δεν επηρεάζουν το στρατό του.

Και αυτό έχει βέβαια, κάποια δόση αλήθειας. Το ΙΚ έχει απλωθεί αρκετά! Μόνα τους τα αεροπορικά πλήγματα δεν έχουν αποτελεσματικότητα πλέον. Ο ιρακινός στρατός φάνηκε "πολύ λίγος" και ανεκπαίδευτος για να αντιμετωπίσει την απειλή του ΙΚ. Ο κυβερνητικός στρατός του Άσαντ, δεν έχει τη δυνατότητα, αφού έχει αποδυναμωθεί από τον εμφύλιο. Μια γενική εικόνα της χαώδους κατάστασης που επικρατεί,  μπορείτε να δείτε στον χάρτη, ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ.

Η διεξαγωγή μόνο αεροπορικών ή/και ειδικών επιχειρήσεων δεν επαρκεί! Απαιτείται και εκτέλεση χερσαίων επιχειρήσεων! Ποιός όμως θα αναλάβει το βάρος; Που βρίσκεται ο ΟΗΕ να πάρει αποφάσεις; Ποια συμμαχία θα αναλάβει την αντιμετώπιση της απειλής; Ερωτήματα που χρειάζονται γρήγορες απαντήσεις. 



Aνιχνευτής
















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.