Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Οι πολεμίστριες των Κούρδων

Ένοπλες Κούρδισσες πολεμίστριες του ΡΚΚ, περιπολούν κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, σαν μέλη μονάδας προστασίας πληθυσμού. (Πηγή
Μετά το ξέσπασμα της κρίσης με τους σουνίτες τζιχάντ του Ισλαμικού Κράτους, και την σχεδόν παγκόσμια αναταραχή που πλέον προκαλούν, έχει ξεκινήσει ο συνασπισμός των "δυτικών" και η διαμάχη τείνει να εξελιχθεί σε "σύγκρουση πολιτισμών" κατά Σαμουήλ Χάντιγκτον. Εύχομαι να μην έχουμε σύγχρονες "σταυροφορίες" που θα μας κατρακυλήσουν αιώνες πίσω!

Οι Κούρδοι του ΡΚΚ, κινήθηκαν να ενωθούν με τους Σύριους Κούρδους και τους Πεσμεργκά "συγγενείς" τους για να σταματήσουν την λαίλαπα του Χαλιφάτου. Μαζί τους και οι γυναίκες τους, οι γυναίκες- μαχητές τους. To τελευταίο βέβαια δεν είναι κάτι νέο, αφού εδώ και χρόνια οι γυναίκες συμμετέχουν ενεργά στο αντάρτικο κατά των Τούρκων αλλά και των Ιρανών όποτε χρειάζεται.

Τώρα που ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν τους Ισλαμιστές- αντάρτες, "ξεχάστηκε" για λίγο  ο χαρακτηρισμός του ΡΚΚ σαν "τρομοκρατική οργάνωση" και εκθειάζεται από τα ΜΜΕ, η άφοβη συμμετοχή των πολεμιστριών του, που πλαισιώνουν τις "μονάδες προστασίας πληθυσμού" ή YPGs όπως αναφέρονται σε σύντμηση και θεωρούνται σαν ο χειρότερος εχθρός του Ισλαμικού Κράτους.

Διάφορα ΜΜΕ, παρουσιάζουν ρεπορτάζ για τις τολμηρές και γενναίες γυναίκες και παίρνουν κάθε είδους συνεντεύξεις για τη ζωή τους, την εκπαίδευσή τους και τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες. Ίσως να φαίνεται παράξενο, πώς μπορούν γυναίκες μουσουλμάνων σουνιτών, όπως χαρακτηρίζονται οι Κούρδοι, να συμμετέχουν ισότιμα με τον άνδρα σε μάχες και να μην παραμένουν στο σπίτι με τα παιδιά και το νοικοκυριό. Διαφορετική ερμηνεία του Ισλάμ, ή συνδυασμός Ισλάμ και σοσιαλισμού ή μόνο υιοθέτηση σοσιαλισμού;

Γυναίκες -μαχητές των Κούρδων κατά τη διάρκεια διέλευσης ..αυτοσχέδιου στίβου εμποδίων (Πηγή)
Και όμως όταν πρόκειται για τη ζωή ή το θάνατο, όταν κινδυνεύουν η οικογένεια, η φυλή, η πατρίδα, το έθνος να χαθούν, όλοι παίρνουν τα όπλα και πολεμούν, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση!

Γυναίκες -μαχητές των Κούρδων , υπηρετούν ένα βαρύ πολυβόλο. Φαίνεται η διαφορά ηλικίας που έχουν, με την μεγαλύτερη αριστερά, φορώντας στολή παραλλαγής Αμερικανών πεζοναυτών. (Πηγή)
Η αντάρτικη ζωή είναι σκληρή και χρειάζεται μεγάλη ψυχική και σωματική αντοχή. Οι γυναίκες των Κούρδων ανταρτών, από μικρά κορίτσια μαθαίνουν να διαβιώνουν στο βουνό και να πολεμούν, δίπλα-δίπλα με τους άνδρες, που μπορεί να είναι συγγενείς, αδελφοί, πατεράδες, σύζυγοι ή και γιοί! Αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις, όσες το αξίζουν, διοικούν τμήματα μικτά με άνδρες και γυναίκες και μάχονται εξ ίσου σκληρά!  Λέγεται ότι οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 1/3 του ανταρτικού στρατού του ΡΚΚ.

Οι Γερμανοί, που τελευταία προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν τους Κούρδους με παροχή πολεμικού υλικού και εκπαίδευσης, έχουν βγάλει ένα βίντεο σχετικά με τις γυναίκες-μαχητές των Κούρδων.

Κάποια άρθρα έγκριτων ηλεκτρονικών εφημερίδων, αναφέρουν τις Κούρδισσες γυναίκες, σαν "τον φόβο και τον τρόμο" των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, διότι αν χτυπηθούν από γυναικείο χέρι δεν θα πάνε στον παράδεισο, όπως θα συνέβαινε αν σκοτώνονταν από άντρα! (Έτσι λέει το κοράνι;;) Οι συγκεκριμένες γυναίκες-μαχητές χαρακτηρίζονται σαν "χαράμ" (haram) δηλαδή σαν κατάρα, μίασμα  και αποφεύγονται.

(Πηγή)
Γυναίκες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (Πηγή)
Υπάρχουν όμως και διαφορετικές απόψεις, που αναφέρουν ότι αποτελεί μύθο ο φόβος των μαχητών του IS προς τους θηλυκούς στρατιώτες, αφού και το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει μονάδες ενόπλων γυναικών, που φορούν  την αμπάγια ή/και νικάμπ, και ασχολούνται με την επιβολή του νόμου του Ισλάμ, επάνω στο γυναικείο πληθυσμό.

Σημασία έχει ότι οι Κούρδισσες μάχονται ισότιμα με τους άνδρες και αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη.

Οι Αυστραλοί, οι οποίοι σημειώστε, θα συμμετέχουν στην διεθνή εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους με την αποστολή προσωπικού ειδικών δυνάμεων, παρουσίασαν στην τηλεόρασή τους ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο μπορεί κάποιος να δει τις γυναίκες-μαχητές που ακολούθησε από κοντά μια δημοσιογράφος τους.

Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ


Ανιχνευτής




















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.