Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Χρήσιμα και πρακτικά

Έχει γεμίσει η αγορά με διάφορα πολυεργαλεία και εξαρτήματα που μπορούν να κάνουν (όπως λένε οι κατασκευαστές τους) τη ζωή μας πιο εύκολη.

Κάποια απ' αυτά μου τράβηξαν την προσοχή και πιστεύω ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σε όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές.

Γυαλιά τύπου Sealz (Πηγή)
Ας ξεκινήσω με τα γυαλιά, διπλής χρήσης. Απλά γυαλιά ηλίου, για σπορ και αθλητικές δραστηριότητες, που μπορούν με την πίεση των βραχιόνων τους να στεγανοποιήσουν τα μάτια του χρήστη και να τα προστατέψουν από  νερό, άμμο, χιόνι, αέρα και ..αέρια. Με ένα απλό τράβηγμα επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Μπορούν αμέσως να μετατραπούν σε γυαλιά κολύμβησης για τη θάλασσα ή την πισίνα, ενώ έξω  φοριούνται σαν απλά γυαλιά ηλίου.

Κατασκευή στρατιωτικών προδιαγραφών, αντισκράτς, με πολυανθρακικούς φακούς, τα γυαλιά Sealz, κάνουν για  σκληρές δουλειές!  Θα κυκλοφορήσουν όπως πιστεύουν οι Αυστραλοί κατασκευαστές τους από τον Ιούλιο του 2015 με τιμή λιανικής, γύρω στα 150 Ευρώ. 

Όσοι ασχολούμαστε με τέτοια "κόλπα", ξέρουμε για τα πολυεργαλεία Leatherman. Πριν από 2 μήνες, ανακοινώθηκε  η διάθεση στην αγορά του μπρασελέ-πολυεργαλείου της εταιρείας, εντός του 2015. Όπως το βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω είναι ένας μεταλλικός μπρασελές, που "κρύβει" ούτε ένα ούτε δύο, αλλά εικοσιπέντε εργαλεία μέσα στις αρθρώσεις του.  Φοριέται άνετα στο χέρι και σχεδιάζεται να συνδυαστεί και με ρολόι. Πολύ καλό για πολλές χρήσεις! Η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 150 με 200 Ευρώ

Μπρασελές πολυεργαλείο leatherman  (Πηγή)

Μια επίσης πολύ καλή περιγραφή του στα ελληνικά, μπορείτε να δείτε στην ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του περιοδικού "Tech matrix".


Ρολόγια για αθλητές, οδοιπόρους, ορειβάτες, αναρριχητές και  ..ειδικοδυναμίτες, παρουσιάζει και η Casio με πρωτοπόρο τη σειρά PRO TREK. Θα σταθώ σε δύο ρολόγια που πραγματικά είναι ανεκτίμητα εργαλεία για όσους ασχολούνται με σπορ ή εργάζονται στη φύση: 

Το PRG-240-1ER "SALTORO KANGRI" και το  PRW-3500-1ER "CERRO LEJIA"



PRG-240-1ER "SALTORO KANGRI"
Και τα δύο τα έχουν όλα! Υψόμετρο μέχρι 10.000 μέτρα βαρόμετρο, θερμόμετρο από -10 έως +60 βαθμούς Κελσίου, πυξίδα, ανατολή-δύση ηλίου, λήψη ραδιοφωνικού σήματος (ρύθμιση τοπικής ώρας), μνήμη υψομέτρων και μετρήσεων, αλλά το σπουδαιότερο, επαναφόρτιση με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός. 

PRW-3500-1ER "CERRO LEJIA"

Παράλληλα διαθέτουν και όλα τ' άλλα που βρίσκει κανείς και σε άλλα ρολόγια. (χρονόμετρα, ξυπνητήρια κλπ) Η διαφορά τους είναι στην αντοχή πίεσης όταν χρησιμοποιούνται στο νερό. Το πρώτο έχει αντοχή 10 Bar και το άλλο 20 Bar. Καλά βοήθημα και σχετικά βατό στην τιμή.

Μιλώντας για ρολόγια σπορ, ένα πολύ καλό λανσάρει και η Garmin . Το περίφημο Fenix 3 που βλέπετε στην εικόνα παρακάτω.




Η διαφορά του είναι ότι διαθέτει GPS! Έχει και υψόμετρο και βαρόμετρο και πυξίδα που καλιμπράρεται αυτόματα. Πολύ καλό βοήθημα για αθλητές μεγάλων ορεινών διαδρομών. Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στην ελληνική ιστοσελίδα τους. Είναι βέβαια λίγο ακριβό, αλλά αξίζει τα λεφτά του.

Κυκλοφορεί και ένας σουγιάς της ελβετικής Victorinox, που και αυτός κάνει πολλά! Εκτός από τα διάφορα εργαλεία που διαθέτουν οι ελβετικοί σουγιάδες, αυτός είναι κατάλληλα διασκευασμένος για ορειβάτες και γενικά ..ορεσίβιους!

Βαρόμετρο, θερμόμετρο από -20 έως +60 βαθμούς Κελσίου, , αλτίμετρο, ψηφιακό ρολόι, ξυπνητήρι και φακός. Περισσότερα δείτε ΕΔΩ.

Τώρα αν πάμε σε κινητά, που σημαίνει ότι διαθέτεις πιο πολλά "Ευρά", υπάρχει μεγάλη γκάμα κινητών αντοχής κατάλληλων για αθλητικές και γενικά υπαίθριες ενασχολήσεις. H CAT έχει βγάλει από πέρυσι ένα πολύ ανθεκτικό smartphone, το οποίο, διαθέτει τα πάντα.

Αλλά και η Samsung έχει βγάλει ένα αθλητικό smartwatch αντοχής όπως λέει.

Υπάρχουν και άλλα παλαιότερης γενεάς ανθεκτικά τηλέφωνα στρατιωτικών προδιαγραφών θα έλεγα που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το νερό με προσιτές τιμές για τη δουλειά που το θέλεις.

Άμα το ψάξει κάποιος θα βρει ό,τι του γουστάρει, αρκεί να έχει το παραδάκι. Το θέμα είναι να επιλέγεις αυτό που θεωρείς οικονομικότερο και πιο κατάλληλο για τη δουλειά σου.


Ανιχνευτής





















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.