Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Οι Ιταλοί αλεξιπτωτιστές στην Κεφαλονιά!

Διάβασα πρόσφατα μια ίσως έως τώρα άγνωστη στους πολλούς ιστορία, σχετικά με την μία και μοναδική χρήση Ιταλών αλεξιπτωτιστών στην Κεφαλονιά, που συνέβη στις 30 Απριλίου του 1941.

Η πληροφορία προέρχεται από τα στρατιωτικά αρχεία των ΗΠΑ, όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

Πηγή
Όπως αναφέρεται στο σχόλιο μέσα στο παραπάνω βιβλίο, αν και οι Ιταλοί (για λόγους προπαγάνδας προφανώς) διέδωσαν ότι η ..αεραποβατική τους επιχείρηση ήταν άψογη, εν τούτοις οι πληροφορίες απέδειξαν ότι οι πιο πολλοί τραυματίστηκαν κατά την ρίψη, ή πνίγηκαν, αφού έπεσαν στην θάλασσα! Και αυτό χωρίς καν αντίσταση εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών και των λίγων χωροφυλάκων και εθνοφυλάκων!

Επιθεώρηση Ιταλών αλεξιπτωτιστών της Μεραρχίας Φολγκόρε από τον Μουσολίνι, πριν από την αναχώρησή τους για την αποστολή. Πάντως η εμφάνισή τους είναι άψογη! (Πηγή)
Η επιχείρηση οργανώθηκε λίγες ημέρες μετά την ρίψη Γερμανών αλεξιπτωτιστών στον ισθμό της Κορίνθου, για να καταλάβουν τις γέφυρες πριν τις καταστρέψουν τα συμμαχικά στρατεύματα που υποχωρούσαν. Οι Ιταλοί ήθελαν πιθανόν να δείξουν, ότι δεν ..υστερούν σε τίποτε από τους δικούς τους συμμάχους, τους Γερμανούς!  Έτσι εκτέλεσαν  ρίψη 60 αλεξιπτωτιστών της μεραρχίας Folgore στην κοιλάδα της Κρανιάς στην Κεφαλονιά...

Διαβάστε τη  συνέχεια της ..πραγματικά ενδιαφέρουσας αυτής ιστορίας, στο ιστολόγιο Aviation Archaiology in Greece, αλλά και στην αναδημοσιευμένη διασκευή της.



Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.