Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Δραστηριότητες ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων

Θα ήταν παράλειψη, αν δεν αναφέραμε τον μαραθώνιο δρόμο που έκανε το 181 Σχολείο, της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών την περασμένη Κυριακή, από Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπως λέει η ανακοίνωση του ΠΝ .

Αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπαιδευτές της ΣΥΚ (Πηγή φωτογραφίας: ΠΝ)
Το άκουσα χθες από ένα φίλο ταξιτζή, ο οποίος ξενύχτης και περιμένοντας πελάτη στη Λεωφόρο Μαραθώνος, είδε ξαφνικά μπροστά του ένα στρατιωτικό τμήμα με σταθερό ενιαίο ρυθμό τρεξίματος, να κινείται προς την Αθήνα. Εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση.

Μου θύμισε την παλιά εποχή στο διψήφιο σχολείο μου, που κάναμε τα παρόμοια μεγάλα "τροχάδια" κοντά στην Αγιά Μαρίνα προς τον Ευβοϊκό κόλπο, με βάση τις  εγκαταστάσεις του ΠΝ. Καθόμασταν, αν θυμάμαι καλά περίπου μια εβδομάδα, με εκπαίδευση στο κλειστό κύκλωμα στα διάφανα νερά, που μας φαίνονταν ..υπερβολικά καθαρά μπροστά στη θολούρα του Σκαραμαγκά, κάνοντας αποστάσεις ενώ φορούσαμε τα μπλε σκούρα μάλλινα μαγιό και τα βαριά σχεδόν αλύγιστα πέδιλα, τις "μαούνες" ή "νταλίκες"!

Ο τερματισμός (Πηγή φωτογραφίας: ΠΝ)
Και μετά ξεκίναγαν τα μεγάλα τροχάδια μέχρι και 30 περίπου χιλιόμετρα! Ίσως και παραπάνω, αλλά δεν μπορώ δυστυχώς να θυμηθώ μετά από τόσα ...χρόνια! Γυμνοί από τη μέση και πάνω, φορώντας τ' άρβυλα, που είχαν γίνει δεύτερο δέρμα στα πόδια μας, μετά από τις δεκάδες χιλιόμετρα, που τρέχαμε μ' αυτά! 

Μπράβο στους κομάντος! Εύχομαι όπως τερμάτισαν το δρόμο, να τερματίσουν σώοι και το Σχολείο τους!

Βολές ταχείας αντίδρασης με προσωπικό από 2α ΜΑΛ, 31 ΜΕΕΔ (Πηγή ΓΕΣ)
Από τη μεριά των  στραταίων τώρα,  υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία το τελευταίο διήμερο, μεταξύ προσωπικού της 2ης ΜΑΛ, της 31 ΜΕΕΔ της ΠΑ και Αμερικανών Αλεξιπτωτιστών της 173 Ταξιαρχίας τους, που έχει έδρα την Vicenza της Ιταλίας. "Μπαρουτοκαπνισμένη" ταξιαρχία σε πολλά θέατρα επιχειρήσεων. Τελευταία έχουν στείλει προσωπικό της στην Ουκρανία.

Ταχεία καταρρίχηση από το βράχο του Κανδηλίου. (Πηγή ΓΕΣ)
Απ' ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες του ΓΕΣ, ξόδεψαν αρκετό χρόνο στο Καντήλι για βολές και για ορεινό! Πιστεύω οι σύμμαχοι να έμειναν ευχαριστημένοι! Το θεωρώ σίγουρο, αν το βράδυ τους πήγαν οι δικοί μας και για κοψίδια, σε καμιά χασαποταβέρνα της περιοχής.

Κάποτε παλιά, είχε γίνει μια σχετικά, "παρόμοια συνεκπαίδευση", αλλά με τους δικούς τους πρασινοσκούφηδες, που κατέληξε την τελευταία μέρα σε τσικουδοκατάνυξη! Έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη ενός υπαξιωματικού τους, όπως την περιγράφει σε άρθρο του.!

Εκπαιδευτικές βολές στο  πεδίο βολής στο Καντήλι, , κατά τη διάρκεια συνεκπαίδευσης μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων αλεξιπτωτιστών της 2ας ΜΑΛ και της 31 ΜΕΕΔ. (Πηγή: ΓΕΣ)
Αυτοί, θα το συζητάνε μεταξύ τους γιατί όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα τους έχουν ανοίξει "παρτίδες" και συνεκπαίδευση σε πολλές χώρες Ευρώπης, Ασίας και δεν ξέρω που αλλού.

Μπράβο παιδιά! 


Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.