Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ευγνωμοσύνη στις Ειδικές Δυνάμεις..

Πηγή φωτογραφίας: ΥΕΘΑ
Ευγνωμοσύνη εξέφρασε ο ΥΕΘΑ προς το προσωπικό των Δυνάμεων Καταδρομών και γενικότερα προς τις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας για τις διαχρονικές υπηρεσίες τους προς την πατρίδα,  κατά την συγκινητική ομιλία του, στο μνημόσυνο των πεσόντων  στο Καβούρι. 

Κόσμος πολύς, ανακατωμένοι, παλιοί και νέοι, που με χαρά έβλεπαν ο ένας τον άλλο, ειδικά όσοι είχαν καιρό να ειδωθούν. Καταδρομείς από την Κύπρο, γέροντες ιερολοχίτες, πολεμιστές των ΛΟΚ, άνθρωποι που ο χρόνος είχε αρχίσει να αφήνει τα σημάδια του επάνω τους και νέοι, πολύ νέοι, φορώντας τον τιμημένο μπερέ, αρχηγοί, στρατηγοί και στρατιώτες, ήλθαν να τιμήσουν τους νεκρούς, να διατηρήσουν τη μνήμη τους ζωντανή, χωρίς τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος.

Μετά τον καθιερωμένο λόγο του Διευθυντή της ΔΕΔ, ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέσα στην συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, είπε όσα είχε και όσα έπρεπε να πει

Το "μήνυμα" προς τον ΥΕΘΑ, δοσμένο ίσως με  αλληγορικό αλλά εύληπτο τρόπο από τους παλιούς μπορεί να διατυπωθεί με την φράση: 

{Κύριε Υπουργέ, πρόσεχε τις ειδικές δυνάμεις, γιατί αυτές θα "καθαρίσουν" πρώτες, εάν και όταν χρειαστεί!}

Στρατόπεδο Ρεντίνας. Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΣ
Αλλά και στη Ρεντίνα υπήρξε μια εξαιρετική, εορταστική ατμόσφαιρα, με την παρουσία των τοπικών πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών και της εκκλησίας!

Πηγή ΓΕΣ
Τιμήθηκαν οι νεκροί όπως τους αρμόζει και όπως γίνεται κάθε χρόνο, μέσα στο όμορφο περιβάλλον του στρατοπέδου "Κατσάνη",  το οποίο φέρει τ' όνομα του ηρωικού διοικητή της 33 Μοίρας ΚΔ τότε Ταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη, που άφησε την τελευταία του πνοή μαχόμενος στις πλαγιές του Αγίου Ιλαρίωνα στην Κύπρο το 1974! 

Πηγή ΓΕΣ
Και εκεί ήλθαν οι παλιοί και οι νέοι μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων της φύσης της μακεδονικής γης για να θυμηθούν τα παλιά! Δεν ξεχνάμε!

Νάμαστε καλά και του χρόνου πάλι!

Ανιχνευτής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.