Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου Ζαγορίου


Το Ζαγόρι ξυπνά σιγά σιγά από τον χειμερινό λήθαργο και ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 5η συνεχή χρονιά, τους λάτρεις του βουνού, μέσα από την διοργάνωση του The North Face Zagori Mountain Running 2015. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τεσσάρων προηγούμενων διοργανώσεών του, ο κορυφαίος ηπειρωτικός αγώνας ορεινού τρεξίματος και από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, έρχεται φέτος στις 25 και 26 Ιουλίου 2015. Αθλητές και λάτρεις της φύσης από όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στους αγώνες των 80χλμ, 42χλμ, 21χλμ και 10χλμ, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους στα πανέμορφα αλλά απαιτητικά τοπία της Τύμφης και του Ζαγορίου.

Δρακόλιμνη Τύμφης (Πηγή φωτογραφίας)
Στους αγώνες αυτούς, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν το μοναδικό Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, μια περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου και θα απολαύσουν την ξεχωριστή ομορφιά που προσφέρουν το φαράγγι του Βίκου, η οροσειρά της Τύμφης, η Δρακόλιμνη, ο Βοϊδομάτης με τα πεντακάθαρα νερά του και τα Ζαγοροχώρια. Ένας Ultra (80χλμ), ένας ορεινός μαραθώνιος (42.195μ), ένας ημιμαραθώνιος (21χλμ) αλλά και το «ταπεινό» δεκάρι –που μόνο τέτοιο δεν είναι- υπόσχονται πολύ ιδρώτα και ακόμη περισσότερη ικανοποίηση στους αθλητές.

Βοϊδομάτης. Ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της Ευρώπης (Πηγή φωτογραφίας)
Σε συνέχεια και της περσινής μαζικής συμμετοχής αθλητών από όλο τον κόσμο, η φετινή διοργάνωση του The North Face Zagori Mountain Running 2015, έχει ως επιπλέον στόχο της, την προβολή και προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς αναμένεται να καλυφθεί τόσο από τα ελληνικά όσο και από ξένα μέσα ενημέρωσης, και φυσικά την καθιέρωση του, ως έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Η ανάδειξη των βουνών της Ηπείρου, ως κέντρου αθλητικού τουρισμού θα συνοδευτεί από την προβολή και προώθηση των περιοχών της σε όλα τα εθνικά μέσα ενημέρωσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.